Konu
:
Elmalı Krep
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Krep
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Krep
MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak süt
1 bardak un
3 elma
2 çay fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Önce az bir süt ile un ezilir
Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır
Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır
1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır
Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir
Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir
Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir
Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve herbir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır
Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul