Konu: Elmalı Krep
Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Krep

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Krep



MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak süt
1 bardak un
3 elma
2 çay fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Önce az bir süt ile un ezilir Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve herbir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla