Konu
:
Bezelyeli Ve Tavuklu Bögrek
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Ve Tavuklu Bögrek
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Ve Tavuklu Bögrek
MALZEMELER
Hamur İçin:
2 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yeterince Su
1/2 Paket Margarin
Tuz
Patates Püresi İçin:
2 Adet Patates
1
5 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
İçi İçin:
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
HAZIRLANIŞI
Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru 20 dakika dinlendirin
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın
Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın
Eritilmiş margarini bir fırça yardımıyle her hamur parçasının üzerine sürün
Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin
Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek, üst üste dizin
5 dakika buzlukta bekletin
Sonra hamurları merdane yardımıyle tekrar açın
Aralarına eritilmiş margarin sürün
Üst Üste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin
Buzluktan çıkardıktan sonra 3 mm kalınlığında açın
Püre için haşladığınız patatesleri bir çatal yardımıyle ezdikten sonra içine margarin, süt, kaşar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin
Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun
Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın
Ters çevirerek, çok az yağladığınız tepsiye yerleştirin
Üzerine 4 cm aralıklarla bir bıçak yardımıyle çizik atın
Yumurta sarısı sürün
Orta derecede ısıtılmış bir fırında pişirin
Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul