Konu
:
Edinburg Keki
Yalnız Mesajı Göster
Edinburg Keki
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Edinburg Keki
EDINBURG KEKI
MALZEMELER
100 gr tereyağı
100 gr toz şeker
1/2 kg un
150 gr siyah üzüm
25 gr badem içi
25 gr kabartma tozu
1 tutam tarçın
yeterli miktarda süt
yeterli miktarda tuz
1 adet limon
HAZIRLANIŞI
Badem içlerini kaynar suya atın 1-2 dakika ıslatın ve kabuklarını zar gibi soyun
Sıcak fırına koyarak kurutup ve havanda un haline getirin
Üzümlerin çöplerini ayıklayıp suya atıp ıslatın
Unu çalışma tezgahına dökün
Ortasını çukurlaştırın
Üzümleri suda şiştikten sonra suyunu süzün
Çukurlaştırdığınız unun ortasına üzümleri, tarçını, kabartma tozunu, badem ununu, sadece sarı kısmı rendelenmiş limon kabuğunu, tozşekeri ve iki çimdik tuzu katın
Tereyağının bir kaşığını ayırın ve geri kalanını küçük parçalar halinde karışıma serpiştirin
Sonra yoğurmaya başlayın ve yedire yedire yeteri kadar süt katılarak oldukça yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru elinize alıp tezgaha vurarak biraz daha işleyin
Yuvarlayın ve bir kaba koyup nemli bir bezle örterek sıcak bir yerde kabarmaya bırakın
İyice kabarınca 10 dakika kadar tekrar yoğurun
Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün
Hepsini yuvarlayın ve yassılaştırın
Yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin
Nemli bir bezle örtün ve kabarması için beklemeye alın
İyice kabarınca bezi alın ve tepsiyi orta ısılı fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul