Konu
:
Balık Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Balık Çorbasi
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Çorbasi
MALZEMELER
500 gr
Levrek
500 gr
Dil Balığı
500 gr
Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz
HAZIRLANIŞI
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın
Patatesi rendeleyin
Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın
Salçayı ilave ederek çırpın
Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin
Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın
Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın
Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün
Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın
Etlerin dağılmamasına dikkat edin
Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul