Yalnız Mesajı Göster

Etli Pırasa Dolması(6 Kişilik)

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Pırasa Dolması(6 Kişilik)



Malzemeler
Pırasa 6 adet 1200 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram


Yemeğin Tarifi
Pırasaları ayıkla, yıka, beyaz kısımlarını 5-6 santimetre boyunda kes Diğer yandan tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat Pırasaları kaynayan suya ekle, hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 10 dakika haşla, kevgirle haşlama suyundan al, orta kısımlarını, parmakla iterek çıkar
Pirinci yıka, süz Soğanı soy, yıka, maydanozu ayıkla, her ikisini de ince ince doğra Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldur Uç kısımlarında yarım parmak boşluk bırak
Küçük parçaları yayvan bir tencerenin dibine yay, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştir Haşlama suyunu kaynat, dolmaların üzerine yavaşça gezdir Ağzını kapat ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir
Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp Dolmaları suyun içinden alıp, servis tabağına yerleştir Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt Bu karışımı tencereye azar azar eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir

Alıntı Yaparak Cevapla