Konu
:
Ananaslı Yengec Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Ananaslı Yengec Salatası
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananaslı Yengec Salatası
MALZEMELER
150 gr
veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
3 dal taze nane
3 dal taze fesleğen
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım
Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım
Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım
Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım
Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim
Sonra sarmısakları çıkarıp atalım
Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı
Sonra altını söndürelim
Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim
Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım
Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım
Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul