Yalnız Mesajı Göster

Ananaslı Yengec Salatası

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Yengec Salatası



MALZEMELER
150 gr veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
3 dal taze nane
3 dal taze fesleğen
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım
Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım
Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim Sonra sarmısakları çıkarıp atalım Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı Sonra altını söndürelim
Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım
Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım
Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla