Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Hoşafı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Hoşafı



malzemeler:
5 adet şeftali
1,5-2 su bardağı toz şeker
2lt su
1,5 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sirke
hazırlanması:
1 1,5lt suyu ve şekeri ocağa koyun kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın
2 diğer tarafta şeftalileri soyun çekirdeklerini çıkartıp çekirdek yataklarını bıçakla temizleyin büyük bir kase içindeki yarım litre suyun içine 1,5 tatlı kaşığı tuz atın yarım çay bardağı sirke koyun fındık büyüklüğünde doğranmış şeftalileri kaseye atın (bu işlem diri kalmalarını sağlıyor) sonra kevgirle sirkeli sudan alıp kaynamakta olan şerbete koyun bir taşım kaynatıp altını kapatın soğutup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla