Konu
:
Şeftali Hoşafı
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Hoşafı
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Hoşafı
malzemeler:
5 adet şeftali
1,5-2 su bardağı toz şeker
2lt su
1,5 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sirke
hazırlanması:
1
1,5lt suyu ve şekeri ocağa koyun
kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın
2
diğer tarafta şeftalileri soyun
çekirdeklerini çıkartıp çekirdek yataklarını bıçakla temizleyin
büyük bir kase içindeki yarım litre suyun içine 1,5 tatlı kaşığı tuz atın
yarım çay bardağı sirke koyun
fındık büyüklüğünde doğranmış şeftalileri kaseye atın
(bu işlem diri kalmalarını sağlıyor
) sonra kevgirle sirkeli sudan alıp kaynamakta olan şerbete koyun
bir taşım kaynatıp altını kapatın
soğutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul