Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Börek

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Börek



Malzemeler

3 adet yufka

2 adet yumurta

200 gram rendelenmiş kaşar peynir

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 su bardağı ayran

1 şişe maden suyu (200 ml)

1/2 demet dereotu


Hazırlanışı

Ayran, soda, yumurta ve zeytinyağı çırpılarak bir sos elde edilir
Tepsi yağlı kağıt ile kaplanır
Birinci yufka kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye yayılıp sostan üzerine biraz dökülür
İkinci yufka rast gele parçalara bölünür Yarısı ilk yufkanın üzerine konulup soslanır
Rendelenmiş kaşar ve ince kıyılmış dereotu karışımından yufkaların üzerine konulur
İkinci yufkanın kalan kısmı peynirlerin üzerine konulup tekrar sos dökülür
Kalan peynir serpilip son yufka ile üzeri örtülür
Dışarı sarkan kenarlar içeriye doğru kıvrılıp, kalan sosun tamamı üzerine boşaltılır
Börek kesilip en az yarım saat bekletilir
Fırına vermeden çörekotu serpilir
Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla