Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Kolböreği

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Kolböreği





Malzemeler

Hamur için

1 kg un

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 paket kabartmatozu

1/2 subardağı yoğurt

tuz


İçi için

5 adet büyük patates

1 kg kıyma

1 demet maydanoz

1 büyük soğan

Kimyon

karabiber

tuz


Hazırlanışı

Un, sıvıyağ, süt, kabartma tozu, yoğurt ve tuz ile hamur yoğurulur
Bezelere ayrılarak buzdolabında bir saat bekletilir
Bu arada harç için patatesler haşlanır
Soğan ve kıyma baharatlarla kavrulduktan sonra haşlanıp ezilmiş patateslerle karıştırılır
Karışıma ince ince doğranmış maydanoz ilave edilir
4 adet beze 15 cm çapında açılıp üst üste konulup katlanır
Tekrar bu beze yufka büyüklüğünde kare şeklinde açılır
Bir köşesine harç konularak sarılıp, yağlanmış tepsiye alınır
Tepside 5 cm aralıklarla kesilir
Üzeri pembeleşinceye kadar 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla