Konu
:
Patatesli Kolböreği
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Kolböreği
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Kolböreği
Malzemeler
Hamur için
1 kg
un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartmatozu
1/2 subardağı yoğurt
tuz
İçi için
5 adet büyük patates
1 kg
kıyma
1 demet maydanoz
1 büyük soğan
Kimyon
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Un, sıvıyağ, süt, kabartma tozu, yoğurt ve tuz ile hamur yoğurulur
Bezelere ayrılarak buzdolabında bir saat bekletilir
Bu arada harç için patatesler haşlanır
Soğan ve kıyma baharatlarla kavrulduktan sonra haşlanıp ezilmiş patateslerle karıştırılır
Karışıma ince ince doğranmış maydanoz ilave edilir
4 adet beze 15 cm çapında açılıp üst üste konulup katlanır
Tekrar bu beze yufka büyüklüğünde kare şeklinde açılır
Bir köşesine harç konularak sarılıp, yağlanmış tepsiye alınır
Tepside 5 cm aralıklarla kesilir
Üzeri pembeleşinceye kadar 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul