Konu
:
Barbunya Balıgı Nisuaz Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Barbunya Balıgı Nisuaz Yapımı
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunya Balıgı Nisuaz Yapımı
MALZEMELER
4 kişi için
8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
1 kahve fincanı rafine yağı
4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
4 yaprak defne
az tuz
bir tutam karabiber
1 limonun suyu
8 adet ançuez filetosu
16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin
İçlerine birer defne yaprağı koyun
Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın
Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin
Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın
Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın
Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı il eyağlayın
Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın
Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin
İkişer adet ançuez koyun
Maydanozu serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul