Yalnız Mesajı Göster

Enginar Dolma

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Dolma



ENGINAR DOLMA

MALZEMELER

6 adet enginar
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı un
2 kaşık pirinç
200 gr kıyma
2 adet limon
dereotu
soğan
tuz


HAZIRLANIŞI

Enginarları ayıklayıp, limonla ovun Limonlu, unlu ve tuzlu suya atın Kıymanın içine ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, biber,tuz ve margarin katıp iyice kanştırın Enginarları unlu sudan çıkartıp, çanak şeklindeki kısımlarını, hazırladığınız kanşımla doldurun ve bir tencereye yerleştirin, su ve limon suyunu üzerlerine gezdirip kapağını kapatın ve enginarları yumuşayıncaya dek pişirin Bir adet yumurta ve 2 adet limonun suyunu ile terbiye yapıp üzerine gezdirin, dereotu ilave edip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla