Konu
:
Dil Filetosu Somonlu
Yalnız Mesajı Göster
Dil Filetosu Somonlu
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dil Filetosu Somonlu
MALZEMELER
1 kg Dilbalığı Filetosu
250 gr Somon Filetosu
1 Bağ Pazı
1 Havuç
1 Kabak
1 Patates
3 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Taze Fesleğen
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yeşil Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Dal Maydanoz
1 Kahve Fincanı Su
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin
Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın
Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin
Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin
Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin
Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın
Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin
Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın
Fesleğen sosunu servis tabağına alın
Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin
Sosun üzerine yerleştirin
Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın
Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul