Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Çanak Köfte

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Çanak Köfte



Ispanaklı Çanak Köfte (6 Kişilik)

Ispanaklı Çanak Köfte tarifi Malzemeler
500 gram kıyma (yağsız)
750 gram ıspanak
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 dilim bayat ekmek içi
2-3 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık un
1 kaşık salça
bir buçuk bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ıspanak için)
1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
2 domates






Yemeğin Tarifi
Kıymayı büyük bir tepsiye alın Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayı kırın Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın Köfte harcını yoğurun Ispanaklı harç için, ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın

Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın Bir kaşık sıvı yağda, küçük küpler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun Bir kaşık salçayı ve bir kaşık unu ilave edin Biraz çevirip, et suyunu ilave edin Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın Bu sosu bir kenara koyun

Hazırlanan köfte harcını altı parçaya bölün Her birini önce yuvarlayın, baş parmak yardımı ile iç kısmını oyup çanak şekli verin Yağlanmış bir tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin Fırından alın

Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun Domatesleri dilimleyin

Bu dilimlerle köftenin üzerine kapak yapın Son olarak, kaşar rendesini serpin Eğer çedar peyniri kullanacaksanız, yıldız ya da üçgen şekiller verebilirsiniz Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin dibine dökün

Tekrar fırına sürün Peynir biraz eriyinceye kadar fırında pişirin Bu dekoratif ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla