Konu
:
Bogutlenli Muzlu Plav
Yalnız Mesajı Göster
Bogutlenli Muzlu Plav
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bogutlenli Muzlu Plav
Malzemeler:
Süt 800 mlKahverengi şeker 60 grSap anason 11 adetAmerikan pirinci 400 grMuz suyu 400 mlMuz 3 adetDondurulmuş dağ çayı, çözülmüş 300 grDondurulmuş ahududu, çözülmüş 300 grSofra şekeri 100 mlTarçınNane yaprakları (süslemek için)
Yapılışı:
Süt, şeker ve 1 sap anasonu kaynatın ve pirince karıştırın
Orta ısıda zaman zaman karıştırarak şişene kadar bekleyin
Muz suyunu ilave edin ve tüm sıvı emilene kadar pişirin
Sap anasonu çıkarın
Muzları soyun ve ince şekilde dilimleyin
Meyvayı sofra şekerine bulayın ve tarçın ilave edin
Pirinci, soğuk suyla durulanmış kalıplara dökün ve tabaklara boşaltın
Pirincin etrafına meyva dizin ve kalan sap anasonları ve nane yapraklarını garnitür olarak ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul