Yalnız Mesajı Göster

Bogutlenli Muzlu Plav

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bogutlenli Muzlu Plav



Malzemeler:
Süt 800 mlKahverengi şeker 60 grSap anason 11 adetAmerikan pirinci 400 grMuz suyu 400 mlMuz 3 adetDondurulmuş dağ çayı, çözülmüş 300 grDondurulmuş ahududu, çözülmüş 300 grSofra şekeri 100 mlTarçınNane yaprakları (süslemek için)





Yapılışı:
Süt, şeker ve 1 sap anasonu kaynatın ve pirince karıştırın Orta ısıda zaman zaman karıştırarak şişene kadar bekleyin Muz suyunu ilave edin ve tüm sıvı emilene kadar pişirin Sap anasonu çıkarın Muzları soyun ve ince şekilde dilimleyin Meyvayı sofra şekerine bulayın ve tarçın ilave edin Pirinci, soğuk suyla durulanmış kalıplara dökün ve tabaklara boşaltın Pirincin etrafına meyva dizin ve kalan sap anasonları ve nane yapraklarını garnitür olarak ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla