Konu
:
Erişte
Yalnız Mesajı Göster
Erişte
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erişte
ERIŞTE
MALZEMELER
100 gr kaşar peyniri
3 yumurta sarısı
75 gr tereyağ
250 gr un
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin, yumurta sarıları, tuz ve su ilave edip katı bir hamur yoğurun
Yirmi beş dakika dinlendirdikten sonra, altına üstüne un serpip oklavayla, orta incelikte bir yufka açın
Serin bir yerde, yirmi dakika bırakıp biraz kurumasını sağlayın
Önce 5-6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, sonra üst üste koyup bilezik eninde dilimleyip, kaynar ve tuzlu suda yirmi dakika pişirin
Pişirme işlemi bitince, üzerine soğuk su döküp süzgece boşaltarak suyunu süzün
Servis tabağına alıp üzerine erimiş yağ gezdirin ve biraz peynir serperek, sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul