Yalnız Mesajı Göster

Etli - Biberli Pay

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli - Biberli Pay



ETLI - BIBERLI PAY

MALZEMELER

5 adet yufka
675 gr kuşbaşı
2 çorbakaşığı un
2 adet sivribiber
200 gr dolma fıstığı
2 çorbakaşığı soya sosu
1 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorbakaşığı eritilmiş tereyağ
15 çorbakaşığı tereyağ veya margarin
karabiber

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Fırını 190 derecede 10 dakika kadatr ısıtın Unla karabiberi karıştırıp, içine et parçalarını katın ve iyice yoğurun
Tereyağ veya margarinle zeytinyağını bir kaba koyun, içine unlu etleri iave ederek 5-6 dakika çevirin Doğranmış biberleri, dolma fıstığını ve soya sosunu da ilave edip 15 dakika kadar daha ağzını kapatarak pişirin Soğumaya bırakın
Etleri derin bir kaba alın ve üzerlerine ince doğranmış yufkaları koyun Eritilmiş yağı üzerine döktükten sonra 20-25 dakika pişirin Arzuya göre üzerine karabiber serperek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla