Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Pofuduk Poğaça

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Pofuduk Poğaça



Malzemeler :
2 adet yas maya
bir cay bardagi toz seker
bir subardagi sivi yag
4 subardagi süt(arzuya gore cok olmasini isteniyorsa sut artilabilir)
aldigi kadar un
bir tatli kasigi tuz (istege bagli olarak cogaltila bilir)
bir yumurtta(uzeri icin)

Yemeğin Hazırlanışı

Derince bi kaba unumuzu eliyerek basliyoruzortasini havuz seklinde acip iki adet mayagimizi bi caybardagi sekerimizi bosaltiyoruz bir bardak ilik sutumuzle mayalarimizi eritiyoruz10 dakika dinlemeden sonra mayamiz kapariyor ve sirasiyle bi bardak sivi yagimizi bosaltiyoruz ve geriye kalan 3 bardak sutumuzu ve 1 tatli kasigi tuzumu serpelim ve unumuzla yoguralim;hamurumuzu yaklasik 3 saat dinledirelimdinlenme sonrasinda tepsimizi yaglayalim hamurumuzdan parcalar koparik yuvarlayalim ve tepsimize dizelim cirpilmis yumurtayi (beyaziyla birlikte)hamurlarimiza surelim ve 25 dakika ilik bi ortamda dinlendirelimfirinimizi yakalim 25 dakikanin sonunda hamurlamizi 180 derece ayarlanmis firinda 20dakika(firininizin ayarini kendinize gore belirleyin)20-25 dakika pisirin firindan cikinca ustunu nemli bi bezle ortun 5 dakika kadar iste bu kadar kocaman pofidik pogcalariniz kahvaltilarinizda harika oluyor afiyet olsun saygilar

Sonuç :


Alıntı Yaparak Cevapla