Konu
:
Pastırmalı Kuru Fasılye
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Kuru Fasılye
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Kuru Fasılye
Malzemeler
400 gr kuru fasulye
2 Çorba kaşığı margarin
125 gr pastırma
250 gr soğan (2 iri soğan ince doğranmış)
250 gr domates
1 Adet iri yeşil dolmalık biber
5 Su bardağı tavuk ya da et suyu
1-2 Dal taze kekik (isteğe bağlı)
1 Adet kurutulmuş acı kırmızıbiber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Margarini tavada eritin
Yağ kızınca pastırmaları ilave edip yaklaşık 1 dakika altüst ederek sote edin
Soğanı ilave edip, birkaç dakika daha sık sık karıştırarak soğan hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun
Kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranmış domates, sap ve çekirdekleri temizlenip, iri küpler halinde doğranmış yeşil dolmalık biberi katın
Arasıra karıştırarak domates suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 3-4 dakika daha pişirin
Et suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın
Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın
Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp bir tencereye aktarın
Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyin
Dilerseniz kurutulmuş acı kırmızı biber ya da 1-2 dal taze kekik ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin
Arada gerekiyorsa sıcak tavuksuyu ya da etsuyu ilave edin
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın
Taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızı biberi çıkartıp, atın
Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapın
Sonuç :
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul