Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lafanalı Pilavı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lafanalı Pilavı





Malzemeler :
• 2 bardak pirinç
• 2 bardak et suyu
• 250 gr brüksel lahanası
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Yemeğin Yapılışı

1 Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin

2 Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı yağ ve biraz tuz koyup kaynatın Suyu süzülmüş pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin 30 dk demlendirin

3 Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık yağın içinde sote yapın

4 Resimde görüldüğü gibi, pilavı ortası açık bir kalıbın içine bastırarak yerleştirin ve yuvarlak bir tabağa ters çevirin Ortasına lahanaları koyun ve kırmızı biberle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla