Konu
:
Brüksel Lafanalı Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Brüksel Lafanalı Pilavı
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brüksel Lafanalı Pilavı
Malzemeler :
• 2 bardak pirinç
• 2 bardak et suyu
• 250 gr brüksel lahanası
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Yemeğin Yapılışı
1
Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin
2
Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı yağ ve biraz tuz koyup kaynatın
Suyu süzülmüş pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin
30 dk demlendirin
3
Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın
Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık yağın içinde sote yapın
4
Resimde görüldüğü gibi, pilavı ortası açık bir kalıbın içine bastırarak yerleştirin ve yuvarlak bir tabağa ters çevirin
Ortasına lahanaları koyun ve kırmızı biberle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul