Yalnız Mesajı Göster

Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav





Malzemeler :
• 2 su bardağı ğirinç
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 adet kuru soğan
• 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
• 6 yemek kaşığı badem
• 2,5 su bardağıtavuk suyu (veya su)
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 3 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 yemek kaşığı yenibahar
• 3/4 demet dereotu
• Tuz
• Karabiber

Yemek Yapılışı

3 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci yatırın ve su soğuyuncaya kadar bekletin Su soğuyunca pirinci süzüp iyice yıkayın ve tekrar süzün

Soğanları soyup ince ince kıyın Dereotunu kıyın Fıstık ve bademi 15 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp alın ve kabuklarını soyun

Tereyağını bir tencerede eritin, soğanı ve bademi koyup 5 dakika pembeleştirin Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha çevirin Tuz, karabiber, şeker, fıstık ve kuru üzümü karıştırıp sıcak tavuk suyuyla birlikte ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç, suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin

Tencereyi ateşten alın, yenibahar ve dereotu ile tatlandırıp karıştırın Tencere ve kapak arasına temiz bir mutfak bezi yayıp servis yapmadan önce 15-20 dakika dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla