Konu
:
Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav
Malzemeler :
• 2 su bardağı ğirinç
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 adet kuru soğan
• 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
• 6 yemek kaşığı badem
• 2,5 su bardağıtavuk suyu (veya su)
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 3 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 yemek kaşığı yenibahar
• 3/4 demet dereotu
• Tuz
• Karabiber
Yemek Yapılışı
3 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci yatırın ve su soğuyuncaya kadar bekletin
Su soğuyunca pirinci süzüp iyice yıkayın ve tekrar süzün
Soğanları soyup ince ince kıyın
Dereotunu kıyın
Fıstık ve bademi 1
5 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp alın ve kabuklarını soyun
Tereyağını bir tencerede eritin, soğanı ve bademi koyup 5 dakika pembeleştirin
Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha çevirin
Tuz, karabiber, şeker, fıstık ve kuru üzümü karıştırıp sıcak tavuk suyuyla birlikte ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç, suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alın, yenibahar ve dereotu ile tatlandırıp karıştırın
Tencere ve kapak arasına temiz bir mutfak bezi yayıp servis yapmadan önce 15-20 dakika dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul