Konu
:
Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler :
2 su bardağı baş bulgur
3 veya 4 su bardağı su (domatesin sulanma durumuna göre Ve 3 veya 2 su kullanilir)
3 kaşık tereyağı
1 çay bardağı tel sehriye
3-4 tane domates veya 2 kaşık salçası
Tuz
Karabiber
Yemeğin Yapılışı
Bir tavaya tereyağı konur, sehriyesi ilâve edilerek kavrulur, kavrulan sehriyeler bir tabağa alınarak kenara konur, tavanın içerisine sıcak suya batırılarak kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domates ilâve edilerek öldürülür
Domates yoksa kalan yağa sulandırılmış salça ilâve edilerek bir iki kez yağda çevrilir, suyu ilâve edilir
Su kaynamaya başlayınca tuzu atılır, bulguru salınır, kapağı kapatılır
Hafif ateşte suyu çektirilir
Pilav göz göz olunca kavrulan sehriyeler ilave edilerek karıştırılır
Suyunu tamamen çekince ateşten alınır
Temiz bir bez veya birkaç kat peçete tava ve kapak arasına konup 10 dakika demlendirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul