Konu
:
Dört Mevsim Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Dört Mevsim Çorbası
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dört Mevsim Çorbası
2 çorba kaşığı tereyağı
250 g kıyma
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı buğday
1 havuç
1 kabak
1 soğan
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
et suyu
kırmızı biber
karabiber
tuz
kuru nane
1/2 limon suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Kıyma, yarım soğanın rendesi, tuz ve karabiber yoğrulur
Bu karışımdan küçük köfteler yuvarlanır
Tencereye tereyağı koyulur ve kalan soğan doğranıp bu yağda sotelenir
İçine çok küçük küpler halinde doğranmış havuç ve kabak ilave edilir
Bir miktar sotelendikten sonra et suyu koyulur
İçine haşlanmış nohut ve buğday da ilave edilip kaynamaya bırakılır
Hazırlanan köfteler tavada biraz yağda kızartılır
Kaynamakta olan çorbaya ilave edilip karıştırılır
Yoğur, un ve limon suyu bir kapta çırpılır ve kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir
Bir miktar kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve yağ eritilip kırmızı biber ve kuru nane yakılarak çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul