Konu
:
Tahinli
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli
Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı un1 çorba kaşığı kuru maya
3 çorba kaşığı toz şeker
25 gram yumuşak margarin
1su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
İçi için;
4-5 Adet ceviz
15 adet fındık
Yeteri kadar susam
şeker ve tahin
Üzeri için;Tahin,susam ve şeker
Hazırlanışı
Ilık sütün içinde maya ve şekeri karıştırın kabarmasını bekleyin
Ayrı bir kaba un,şeker,yumurta ve margarini koyun mayayı döküp yumuşak bir hamur yapın
sıcak bir yerde 25 dakika mayalansın
Küçük bezeler yapın ve az bir unla yemek tabağı büyüklüğünde açın
Fırçayla istediğiniz kadar tahin,şeker,ceviz ve susam serpin
Rulo haline getirin ve biraz ruloyu çekin incelsin kendi etrafında döndürüp gül şekli verin
Çöreğinizin üstünden oklava ile geçin ezilsin
Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve fırça yardımıyla tahin sürün
Bolca susam ve istediğiniz kadar şeker serpin
Ben şeker susam ve tahini bol sevenlerdenim tercih sizin
Elinizle tekrar üstüne basın
Biz yana doğru kabarmasını istiyoruz çünkü yukarı doğru değil
35-40 dakika daha mayalansın
200 Derecelik fırında üstleri iyice kızarana kadar yani kahverengi olana kadar pişirin
Not;Kıbrıs’ta bu çöreği büyük yaparlar ama taş fırınlarda yapılır evde yapmak için küçük porsiyonlar daha elverişli oluyor isteyen iki büyük tahinli de yapabilir ölçülerden 7 küçük tahinli çıktı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul