Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Ay Çöreği

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Ay Çöreği



Malzemeler

250 g margarin(yumuşak)
1 dilim beyaz peynir (kalın bir dilim olacak)
2 yumurta sarısı hamurun içine(akı dışına)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz (eğer peynir tuzlu ise tuzunu az koyabilirsiniz)
2 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un

Dışına bulamak için:susam

Hazırlanışı

Margarin, yumurta sarısı, peynir, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır Hamur üçe veya dörde bölerek merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır Geniş tarafından uca doğru sarılır( Sigara böreği gibi ) Ay şekli verilir Önce yumurta akına sonra susama batırlır Yağlanmış tepsiye dizilerek 180 derecede 30 35 dakika pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla