Yalnız Mesajı Göster

Saçaklı Dolgu Poğaça Tarifi

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saçaklı Dolgu Poğaça Tarifi



Malzemeler

1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya veya yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un (yaklaşık 25 su bardağı kadar)
üzeri için; 1 yumurta sarısı

iç harcı için:
100 gr beyaz peynir
yarım paket labne peyniri

süslemek için:
rendelenmiş kaşar peyniri
rendelenmiş sosis
ince kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı

- ılık süt,şeker,tuz,sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir(elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun)

- yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir

- kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 15 saat bekletin,böylece fırında pişerken 2 katı kabardığını göreceksiniz)

- kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir

- pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, içine hazırlanan peynirli harç sürülür

- kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar,ince kıyılmış maydonoz veya rendelenmiş sosise batırılır ve servis tabağına alınırafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla