Konu
:
Arnavut Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Böreği Tarifi
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Böreği Tarifi
Arnavut Böreği Tarifi
Malzemeleri :
-1 çorba kaşığı tuz
-Alabildği kadar un
Ara katlar için:
-Sıvıyağ
Üzeri için:1 yumurta
İç harcı için:
-1 kilo gram pırasa
-ayçiçek yağı
-50 gram pastırma
-1 çorba kaşığı salça
-tuz ve karabiber
Yapılışı :
İlk olarak karıştırma kabına unu koyarak tuzla karıştıralım
üzerine sıvıyağ ile suyu ekleyelim
Hamurumuzu kulak memesi kıvamında hazırlayıp bir süre dinlendirelim
Bu esnada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp güzelce bir çevirelim
Ardından üzerine ince doğranmış pırasaları ekleyelim
Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya dek pişirelim
Dinlenen hamuru çok ince bir merdaneyle açalım
Üzerine sıvıyağ sürüp beş dk bekleyelim
Elimiz ile hamuru mümkün olduğu kadar inceltelim
Kenarlarından mektup zarfını katladığımız gibi katlayalım
Yeniden sıvıyağ sürüp bir defa daha katlayalım
Hamurumuz dikdörtgen bir biçim aldı
Kısa olan kenarına pırasalı harçtan ekleyip bir tur kıvıralım
Kıvırdığımız yerden kesip daha önceden yağlanmış tepsiye koyalım
Aynı işlemi hamur ve harç bitene dek yapalım
Tepsi dolduğunda üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C?de pişirelim
Bu işlemlerden sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım
Gerçekten harika bir börek bu
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul