Konu
:
Antalya Piyazı
Yalnız Mesajı Göster
Antalya Piyazı
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antalya Piyazı
Antalya Piyazı
MALZEME:
Kuru fasulye: 2 su bardağı
Sarmısak (ezilmiş): 4 diş
Tahin: 2-3 çorba kaşığı
Limon: 2 adet
Sirke: 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı :2 kahve fincanı
Tuz: 2 tatlı kaşığı
Haşlanmış yumurta: 2 adet
Taze soğan (kıyılmış):1 demet
Maydanoz: 1/2 demet
Pul biber: 2 tatlı kaşığı
Domates :2 adet
YAPILIŞI:
Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz
Şişsinler
Fasulyelerin fazla beklemeden pişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatınız
Kaynama suyunun içinde 1 saat bekletiniz
Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu bol su içinde yaklaşık 20 - 25 dakika ön haşlamaya tabi tutunuz
Haşlama suyunu dökünüz
Yıkayıp tekrar tencereye koyunuz
Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye, tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın
Pişmiş fasulyelerden 2 ile 3 çorba kaşığı kadarını alın
Çukur bir kaba koyun
Çatalla iyice ezin ve üzerine sarmısak dişlerini, tahini, limon suyunu, sirkeyi, tuzu, zeytinyağını katın
Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tenceredeki fasulyelerin üzerine döküp harmanlayın
Tenceredeki fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın
Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanozu, pul biberi katıp karıştırın
Domates dilimleri, ikiye bölünmüş haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın
qeRcekten süPer bi Tadı
vaR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul