Yalnız Mesajı Göster

Rumeli Çorbası

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Çorbası



Rumeli Çorbası


Kullanılan Malzemeler : 1/2ad tavuk
1 litre su
100 gr pirinç
2 ad yumurta
1 ad limonsuyu
1 çay bardağı yoğurt
100 gr margarin
300 gr havuç (rende)
200 gr patates (rende)
200 gr kornişon turşu (ince kıyım)
1/2demet maydanoz (ince kıyım)
1 tatlı kaşığı tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Tavuk haşlanıp, suyu süzülür Tavuk suyu tencereye konur İçine pirinç konup kaynatılır Kaynarken havuç, ayıklanmış tavuk ince parçalar halinde ilave edilir Pişince patates konup, 5 dk kaynatılır Turşu ilave edilip, biraz daha kaynatılır Başka bir kapta margarin eritilip, un kavrulur Una tavuk suyu katıp, bulamaç yapılır, yumurta, yoğurt, limon suyu karıştırılıp, süzgeçten geçirilir Hazırlanan sos, tencereye süzdürülüp, tuzu atılarak 2 dk kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla