08-23-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Dondurma : )
Malzemeler:
1/4 su bardağı (50 g) dolusu kırık pirinç
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı (45 g) tozşeker
2,5 su bardağı (600 ml) süt
Üstü için:
Çilek, vişne, frambuaz gibi yumuşak, etli ve kabuksuz meyvelerden herhangi biri
Çikolatalı sos
Kavrulmuş badem ya da fındık
Pirinçli Dondurma Tarifi:
1 ? Pirinci, vanilyayı, tarçını ve şekeri bir tencerede karıştırın Sütü de ekleyin Kaynatın ve sürekli karıştırın Ateşi iyice kısın ve karışımın ağır ağır pişmesini sağlayın
2 ? Pirinci, çok kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin Sık sık karıştırın Eğer kurumaya başladıysa biraz daha süt ekleyin
3 ? Pirinç taneleri yumuşadığında, tencereyi ateşten alıp, sürekli karıştırarak soğumaya bırakın
4 ? Servisten önce, pirinçli pudingi karıştırın ve kaşıkla 4 tane dondurma kabına koyun Üstlerine taze meyveleri de koyup, arzu ederseniz çikolatalı sosla birlikte bademleri de serperek servis yapabilirsiniz
|
|
|