Konu
:
Fette (Adana)...
Yalnız Mesajı Göster
Fette (Adana)...
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fette (Adana)...
MALZEME:
Nohut: 1/2 kg
Maydanoz: 1 demet
Katıyağ: 2 çorba kaşığı
Kimyon :Yeterince
Limon: 1 adet
Tuz: Yeterince
Tahin: 1 çay bardağı
Kırmızı biber: Yeterince
Sarmısak: 4-5 diş
YAPILIŞI:
Nohutlar bir gün önceden suda bekletilir
İki parmak arasında ezilecek kıvama gelinceye kadar haşlanır
Delikli kepçe ile haşlanan nohutlar bir su bardağı tencereden alınıp, kabukları çıkarılıp havanda dövülür
Limon suyu tahinle karıştırılarak bir karışım elde edilir
Bunun için ezilmiş nohutlar ilave edilip bir bulamaç elde edilir
Nohutun haşlama suyundan ilave edilip bu bulamaç biraz inceltilir
Boza kıvamına gelince dövülmüş sarmısak ve kimyon ilave edilip karıştırılır
Bir tepsiye hafif kızartılmış ekmek dilimleri yerleştirilir
Tenceredeki nohut ve haşlama suyu üzerine dökülür (Nohutlardan iki çorba kaşığı kadarı süs yapmak için ayrılır)
Tereyağ kızdırılıp, kırmızı biberle karıştırılır ve tepsideki nohutların üzerine dökülür
Hepsinin üzerine tahinli bulamaç sıvanır
Nohutlarla bulamacın üzerine süs yapılır
Aralarına kimyon gezdirilir
Kıyılmış maydanoz gezdirilir
Soğumuşsa ısıtılıp ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul