Yalnız Mesajı Göster

Firinda Kizarmis Pilav

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firinda Kizarmis Pilav



FIRINDA KIZARMIS PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
süt
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 kaşık tereyağ


HAZIRLANIŞI

Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın Pirinci 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde bir Pyrex kaba koyun Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarin ile yağlayın Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir) Tuzunu koyun Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine atın 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla