Konu
:
Etli Kuru Fasulye :D
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kuru Fasulye :D
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kuru Fasulye :D
Malzeme :
Yarım kilo kuru barbunya fasulyesi
250 gr
koyun kuşbaşı
2 çorba kaşığı margarin
2 baş soğan
1 kaşık salça,
Yapılışı
Akşamdan taşı ayıklanarak bol suda kabarması için fasulyeleri ıslatınız
Bu şekilde sabaha kadar bırakınız
Sa*bahleyin suyunu süzüp temiz suyla iyice yıkadıktan sonra yine aynı tencereye fasulyeleri ve suyu koyarak biraz da tuz ilâve edip 15-20 dakika haşlayınız
Bu şekilde haşla*nan fasulyeler kahverengi bir su bırakacaktır
Haşlandık*tan sonra fasulyeleri bir süzgece koyarak sularını iyice süzünüz
Pişireceğiniz tencereye soğanları yemek soğanı şek*linde doğrayıp üzerine yağı da ilâve ederek soğanları biraz kavurunuz
Etleri de yıkadıktan sonra soğanlara ilâve edip salçasını da koyduktan sonra kendi sularıyla biraz pişiri*niz
Sonra üzerlerine fasulyeleri tuzunu yeteri kadar su*yunu da ilâve edip tencerenin kapağını kapatarak ağır ateş*te pişinceye kadar kaynatınız
Domates mevsimi ise do*matesle ve birkaç sivri biberle pişirilirse daha değişik bir lezzeti ve görüntüsü olur
Bir Başka Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzeme :
500 gr
kuru fasulye,
2 adet soğan
250 gr
kuşbaşı et,
2 çorba kaşığı yağ,
Tuz,
Bir kaşık salça
Yapılışı :
Fasulyeler yıkanarak 12 saat suda bırakılır
Sudan çı*karılarak, bol su ile bir tencereye konur ve haşlanır
Suyu süzülür
Bir tencerede yağ, doğranan soğan, et karıştırılarak hafif pişirilir, ?ki bardak suda domates salçası eritilir
Fa-tulyelerle beraber tenceredeki ete ilâve edilir
Hafif ateş*te pişirilir
Arzu edilirse küçük bir adet kırmızı biber ko*nur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul