Yalnız Mesajı Göster

Etli Kuru Fasulye :D

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kuru Fasulye :D






Malzeme :

Yarım kilo kuru barbunya fasulyesi
250 gr koyun kuşbaşı
2 çorba kaşığı margarin
2 baş soğan
1 kaşık salça,


Yapılışı

Akşamdan taşı ayıklanarak bol suda kabarması için fasulyeleri ıslatınız Bu şekilde sabaha kadar bırakınız Sa*bahleyin suyunu süzüp temiz suyla iyice yıkadıktan sonra yine aynı tencereye fasulyeleri ve suyu koyarak biraz da tuz ilâve edip 15-20 dakika haşlayınız Bu şekilde haşla*nan fasulyeler kahverengi bir su bırakacaktır Haşlandık*tan sonra fasulyeleri bir süzgece koyarak sularını iyice süzünüz
Pişireceğiniz tencereye soğanları yemek soğanı şek*linde doğrayıp üzerine yağı da ilâve ederek soğanları biraz kavurunuz Etleri de yıkadıktan sonra soğanlara ilâve edip salçasını da koyduktan sonra kendi sularıyla biraz pişiri*niz Sonra üzerlerine fasulyeleri tuzunu yeteri kadar su*yunu da ilâve edip tencerenin kapağını kapatarak ağır ateş*te pişinceye kadar kaynatınız Domates mevsimi ise do*matesle ve birkaç sivri biberle pişirilirse daha değişik bir lezzeti ve görüntüsü olur

Bir Başka Etli Kuru Fasulye Tarifi

Malzeme :

500 gr kuru fasulye,
2 adet soğan
250 gr kuşbaşı et,
2 çorba kaşığı yağ,
Tuz,
Bir kaşık salça

Yapılışı :

Fasulyeler yıkanarak 12 saat suda bırakılır Sudan çı*karılarak, bol su ile bir tencereye konur ve haşlanır Suyu süzülür
Bir tencerede yağ, doğranan soğan, et karıştırılarak hafif pişirilir, ?ki bardak suda domates salçası eritilir Fa-tulyelerle beraber tenceredeki ete ilâve edilir Hafif ateş*te pişirilir Arzu edilirse küçük bir adet kırmızı biber ko*nur

Alıntı Yaparak Cevapla