08-23-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçivan Sandalı
Malzemeler
1 Kilo patlıcan
1 Adet havuç
1 Adet kabak
1 Adet patates
2 Adet sivri biber
1 Kase bezelye
200 gr sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz, kekik, kırmızı pulbiber, karabiber
1 Kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı domates salçası
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin ve bol suyla yıkayın
Ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın
Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin
Tavuk etlerini kızdırdığınız yağın içene atın ve renkleri değişene dek soteleyin
Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin
Ateşte 5 dakika soteleyin
Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin
İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pulbiber ekleyip karıştırın
Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun
1 Çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile ezin
Patlıcanların olduğu tepsiye dökün
üzerini alüminyum folyo ile kapatın
200 derecelik fırında 20 dakika pişirin
Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kaşar peyniri rendesi ile servis yapın
|
|
|