Konu
:
Firinda Patlican Kebabi
Yalnız Mesajı Göster
Firinda Patlican Kebabi
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firinda Patlican Kebabi
FIRINDA PATLICAN KEBABI
MALZEMELER
500 gr orta yağlı koyun kıyması
1 kg orta boy patlıcan
1 kg domates
2 soğan
4-5 adet yeşil biber
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2-3 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI
1 adet soğanı ve sarmısakları rendeleyin
Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin
Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin
Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi icin tuzlu suda bekletin
Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu islemi tüm malzemeye uygulayın
Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz
Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin cöp şişler gecirin
Ve tepsiye yerleştirin
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soganı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün
Yesil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin
En son olarakta sıvıyağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 dakika pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul