Konu
:
Yaprak Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Yaprak Sarması
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaprak Sarması
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
3 büyük soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı(dolu dolu) domates salçası
1 tatlı kaşığı(dolu dolu) biber salçası
3 orta domates rendesi(arzuya göre)
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot
1 tablet tavuk suyu
tuz
1,5 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım kilo salamur bağ yaprağı
Hazırlanışı
İnce ince kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur
sırası ile salçalar ve domates koyulup 1-2 dak daha kavurmaya devam edin
Sonra pirinci ilave edip 1-2 dak da pirinci kavurup baharatları ve tavuk suyunu ekleyin
kıyılmış maydanozu da üzerine koyup ağzını kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin
Dinlenen iç harca 1 tatlı kaşığı nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve sarmanızı sarın?
Tencereye sıkı bir şekilde dizin
eğer sarmanın parlak olmasını istiyorsanız üzerine 1-2 damla sıvı yağ damlatabilirsiniz ve üzeri bürüyene kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin
Afiyete yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul