Yalnız Mesajı Göster

Yaprak Sarması

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Sarması





Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı
3 büyük soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı(dolu dolu) domates salçası
1 tatlı kaşığı(dolu dolu) biber salçası
3 orta domates rendesi(arzuya göre)
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot
1 tablet tavuk suyu
tuz
1,5 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım kilo salamur bağ yaprağı

Hazırlanışı

İnce ince kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulursırası ile salçalar ve domates koyulup 1-2 dak daha kavurmaya devam edin Sonra pirinci ilave edip 1-2 dak da pirinci kavurup baharatları ve tavuk suyunu ekleyinkıyılmış maydanozu da üzerine koyup ağzını kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin
Dinlenen iç harca 1 tatlı kaşığı nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve sarmanızı sarın?
Tencereye sıkı bir şekilde dizineğer sarmanın parlak olmasını istiyorsanız üzerine 1-2 damla sıvı yağ damlatabilirsiniz ve üzeri bürüyene kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin
Afiyete yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla