Konu
:
Prof. Dr. Mehmet Öz
Yalnız Mesajı Göster
Prof. Dr. Mehmet Öz
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Prof. Dr. Mehmet Öz
Prof
Dr
Mehmet Öz 11 Haziran 1960'da babasının görev yaptığı Cleveland'da doğdu
1982'de Harvard Üniversitesi'ni bitirdi 1986'da Pensilvanya Üniversitesi'nden tıp doktoru unvanını aldı
Halen Columbia Üniversitesi Irwing Kalp Cerrahisi Profesörü olan Öz ayrıca aynı üniversitenin Tamamlayıcı Tıp Programı'nın kurucusu
Aynı zamanda yardımcı kalp cerrahi gereçleri programını da yürüten Öz'ün kalp transplantasyonu minimal girişimsel kalp cerrahisi ve sağlık kontrolü üzerine araştırmaları var
Kardiyovasküler cerrahide robot programını ilk uygulayan doktor olan genç bilim adamı 1999 Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda ‘‘Yarının Lideri’’ olarak seçildi
350'nin üstünde orijinal yayına kitaplara makalelere ve birçok patente sahip
CNN NBC ABC ve CBS'de birçok kez yer alan Prof
Öz 1996'da ‘‘Yılın Amerikan-Türk Adamı’’ seçildi
1968'lerde Michael de Baaaa ve Denton Cooley'in başını çektiği ekipte yer alan ünlü kalp cerrahı Prof
Dr
Gerald Lemole'nin kızı Lisa Jane ile evli olan Mehmet Öz'ün Defne Nur Arabella Sezen Zoe Yasemin ve Oliver Mustafa adlı dört çocuğu var
Aşk acısı kalp krizini tetikliyor Yapay kalp ve robotla ameliyat devrimlerine imza atan Türk Doktor Mehmet Öz ALEM 'e müthiş açıklamalar yaptı: Kalp hastalarının yüzde 50'si aşksız kalmış çok aşık olmuş aşkına karşılık bulamamış
Sevmek önemli
Bunu kaybedersek kalbimiz düşmeye başlıyor
Kriz artıyor
ABD'de çok fazla kalp hastası var
Yanlış besleniyorlar
Kızartma et ve fast-food
Türkler de bu yolda
Klasik yemek alışkanlığına dönmezsek gençler tehlikede
16 Ocak'ta ilk kez robotla kalp ameliyatı yaptım
Hasta bir odada ben bir odadaydım
En üzücü hasta karamsar olandır
Tedavisi imkansız olan inancıyla iyileşebiliyor
+*bAşık değilsen kalp krizi yakanda ALEM tıp tarihine adını altın harflerle yazdıran kalp ameliyatlarında çığır açan Dr
Mehmet Öz ile ABD'de görüştü Dünyada ilk kez yapay kalp naklini gerçekleştiren robotla kalp ameliyatı yapan ve 'sol karıncık destek aygıtını' (LVAD) geliştiren Doktor Mehmet Öz ALEM Genel Yayın Yönetmeni Berna Erten'e konuştu
Berna Erten'i çalıştığı Presbyterian Hastanesi'nde kabul eden Mehmet Öz kalp hastalarına önemli bir uyarıda bulunarak 'Kriz geçiren hastaların yarısı hayatlarında hiç aşık olmayan kişilerdir
Ya da karşılıksız sevmişlerdir' uyarısını yaptı
Bir tür yedek kalp görevi gören LVAD uygulamasının nakil kadar tehlikeli olmadığını belirten Öz göğsü hiç kesmeden robot ile yapılan kalp ameliyatın daha yeni olduğunu kaydetti
Öz normal ameliyattan iki kat daha fazla zaman alan bu yöntemi geliştirmek için çalışmalarının sürdüğünü belirterek şöyle dedi: 'Robotla ilk kalp ameliyatını 16 Ocak'ta gerçekleştirdik
Bu tıp alanında bir devrimdir
Hastanın göğsünü hiçbir şekilde kesmediğimiz için yepyeni bir yerden kesmemiz gerekiyordu
En zor kısmı buydu
Sistemi nihayet bulduk
Robotun içinde ellerimi koyup ameliyat yaparken hasta başka bir odada bulunuyor
Bir video vasıtasıyla ameliyat yapacağımız yeri görüyoruz
Robottayken elimi istediğim kadar döndürebiliyorum
Bu en büyük kolaylık
Robotta kendimi daha iyi hissettim
Ellerimle acayip hareketler yapmak zorunda kalmadım
' Kalbi vücudun güneşi olarak tanımlayan Öz kalp hastalığı ile aşk bağlantısını da şöyle anlattı: 'Kalp hastalarının yüzde 50'si ya aşksız kalmış veya çok aşık olmuş
Ya da aşık oldukları kimseler onları sevmiyormuş
Birbirini sevmek ya da aşık olmak
Bunu kaybedersek kalbimiz düşmeye başlıyor
Eskisi kadar mühim olmuyor ve bu hastalarda kalp krizi oranı artıyor
Bu insanlar kızgın oluyor ve kalp krizi çok görülüyor
İç depresyonu olanların kalp krizi geçirme riski daha fazla
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul