Konu
:
Taze Sıkılmış Meyve Sularını Hızlı Tüketin
Yalnız Mesajı Göster
Taze Sıkılmış Meyve Sularını Hızlı Tüketin
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Sıkılmış Meyve Sularını Hızlı Tüketin
Vücudun C vitamini ihtiyacını karşılamak için özellikle kışın bol miktarda alınması tavsiye edilen portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller, kış aylarının en fazla tüketilen meyveleri olma özelliği taşıyor
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof
Dr
Adem Elgün ise şunları kaydetti:
''Taze sıkılmış meyve sularının bekletilmemesi önemlidir
Uzun süre beklerse içindeki özellikle C vitamini okside (sirkeleşme) olabilir
İçindeki B vitamini de eriyerek etkisini hızla kaybeder
En doğrusu 2 saat içinde tüketmektir, ancak en fazla bekletilme süresi 24 saat olabilir
Ayrıca sadece turunçgil değil tüm meyve sularını açıkta bekletmek doğru değildir
Bekletilen meyve suyunda bir süre sonra bakteriler çoğalmaya başlar
Bu nedenle kapalı kaplara konulması gereken meyve suları, açıkta bırakılmak yerine buzdolabında muhafaza edilmelidir
''
Prof
Dr
Elgün, sıkılmış meyve sularının tat, koku ve vitamin açısından daha uzun süre özelliğini koruyabilmesi için içine bir miktar limon sıkılmasının yararlı olacağını sözlerine ekledi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul