Yalnız Mesajı Göster

Kalp Hastası Olmamak İçin..

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalp Hastası Olmamak İçin..




Kalp sağlığı için doymuş yağ tüketimi ile kolesterol içeren besinleri azaltmak gerekiyor Tüketilen besinleri, doymuş yağ ve kolesterol oranı düşük besinlerle değiştirmek de önemli


Bu durumda, yüksek miktarda katı yağ içeren -şarküteri ürünleri, krema, sakatat gibi- besinler yerine; az yağlı et, balık ve süt ürünleri tercih edilmelidir


Günlük beslenmede posa miktarını artırmak gerekiyor Bunun için beyaz ekmek yerine, kepekli veya tam buğday ekmeği yemek; haftada 2-3 kez kuru baklagil tüketmek; meyve, sebze ve salata tüketimini artırmak yeterli Kilonun normal sınırlar içinde olması da sağlı açısından önemli


Fındık ve Ceviz: Doymamış yağ asitleri ile çinko, lif ve magnezyumun yanı sıra E vitamini içerir


Domates: Likopen etkisiyle güçlü bir antioksidan Kan damarlarını koruyor


Balık: Haftada 2 kez balık tüketilmesi, o****-3'ün alınması için yeterlidir


Yeşil Çay: Antioksidan maddeler kolesterolün damarlarda birikmesini ve damarların tıkanmasını önlüyor


Üzüm: Özellikle çekirdeğiyle birlikte tüketilen siyah üzüm, kuvvetli antioksidanlar içeriyor


Soğan ve Sarımsak: Kan sulandırıcı etkisi var Kolesterolün damarlara zararını engelliyor



Tuğçe Aytulu Ersin, VKV Amerikan Hastanesi Diyet Bölümü


Zaman

Alıntı Yaparak Cevapla