Konu
:
Eti Ateşe Yaklaştırmayın
Yalnız Mesajı Göster
Eti Ateşe Yaklaştırmayın
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eti Ateşe Yaklaştırmayın
Eti ateşe yaklaştırmayın
Konya - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Kalkınma Vakfınca hazırlanan broşürde, kanserojenlerin oluşmaması için mangal ateşi ile pişirilen et arasında 15 santimetre mesafe bırakılması isteniyor
AB destekli Gıda Tüketicisini Koruma ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında Tarımsal Kalkınma Vakfı Konya Temsilciliğince bastırılan ''Güvenli Gıda'' konulu broşürde, sağlıklı yemek pişirme ve hijyenle ilgili önemli noktalara dikkat çekiliyor
Uygun pişirme sayesinde ise gıda zehirlenmesine yol açan zararlı mikropların öldürüleceği vurgulanan broşürde, şu bilgilere yer veriliyor:
''Et ve et ürünleri, yumurta ve kanatlı etlerini iyice pişirmek önemlidir
Donmuş sığır eti, balık ve tavuk eti pişirilmeden önce tamamen çözdürülmelidir
Yemeklerin bir kez daha ısıtılması sırasında, gıdanın bütün kısımlarında sıcaklığın en az 70 dereceye ulaşması gerekmektedir
Yemeklerde kullanılan yağların fazla yakılması kanserojen maddelerin artmasına yol açar
Etlerin mangal, barbekü gibi doğrudan ateş üzerinde pişirilmesi de, üzerinde kanserojenlerin oluşmasına neden olabilir
Bu nedenle, ateş ile pişirilen etin arasında 15 santimetre kadar mesafe olmalıdır
''
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul