Yalnız Mesajı Göster

Eti Ateşe Yaklaştırmayın

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eti Ateşe Yaklaştırmayın




Eti ateşe yaklaştırmayın

Konya - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Kalkınma Vakfınca hazırlanan broşürde, kanserojenlerin oluşmaması için mangal ateşi ile pişirilen et arasında 15 santimetre mesafe bırakılması isteniyor



AB destekli Gıda Tüketicisini Koruma ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında Tarımsal Kalkınma Vakfı Konya Temsilciliğince bastırılan ''Güvenli Gıda'' konulu broşürde, sağlıklı yemek pişirme ve hijyenle ilgili önemli noktalara dikkat çekiliyor




Uygun pişirme sayesinde ise gıda zehirlenmesine yol açan zararlı mikropların öldürüleceği vurgulanan broşürde, şu bilgilere yer veriliyor:

''Et ve et ürünleri, yumurta ve kanatlı etlerini iyice pişirmek önemlidir Donmuş sığır eti, balık ve tavuk eti pişirilmeden önce tamamen çözdürülmelidir Yemeklerin bir kez daha ısıtılması sırasında, gıdanın bütün kısımlarında sıcaklığın en az 70 dereceye ulaşması gerekmektedir Yemeklerde kullanılan yağların fazla yakılması kanserojen maddelerin artmasına yol açar Etlerin mangal, barbekü gibi doğrudan ateş üzerinde pişirilmesi de, üzerinde kanserojenlerin oluşmasına neden olabilir Bu nedenle, ateş ile pişirilen etin arasında 15 santimetre kadar mesafe olmalıdır''

Alıntı Yaparak Cevapla