Konu
:
Kötü Olan Her Şey Sizin İçin İyidir - Steven Johnson**Kitap Hakkındaki Düşünceler
Yalnız Mesajı Göster
Kötü Olan Her Şey Sizin İçin İyidir - Steven Johnson**Kitap Hakkındaki Düşünceler
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ben bu mektubu imzalar iken, henüz genel seçimler yapılmamış idi
Seçim sonuçları ne olursa olsun hayırlı olsun
Sonuçlar sizi tatmin etmiş veya hayal kırıklığına uğratmış olabilir
Ben orta, lise ve üniversite tahsilimi Fransız okullarında yaptım
Fransızları ayrı, kültürel değerlerini ayrı tutarım
Fransız kültürü bana sentez yapmak için mutlaka bir tez ve bir antitez olması gereğini öğretti
Her konuda bir karar vermeden önce acaba deyip, şüphe edip,araştırıp, karşı görüşler var ise inceleyip sonra karar vermeyi öğretti
Fransız Kültürü bana ? O diyor ki ? ? Kitap diyor ki? yerine ? Ben Diyorum ki? demeyi öğretti
Elinizde özetini tuttuğunuz kitap, 2005 yılında yayınlandı
ABD dışında çok fazla yankı bulmadı
Ama;
Bu kitap hiçbir şeyi tek yönlü düşünmemek ve şartlanmamak üzerine bir kitap
? Everthing Bad is Good for You ? Modern pop kültürün aslında hiçte zannedildiği kadar zararlı olmadığını iddia ediyor
Woody Allen?in ünlü filmi ? Sleeper? Uykucu?dan esinlenerek ve ?Uykucu Eğrisi? kavramına dayanarak Popüler Kültürün hatta yararlı bile olabileceğini savunuyor
Geleneksel Kültürün Popüler Kültür?den daha aşağı olduğunu iddia etmesede bizi bir kez daha düşünmeye sevk ediyor
Hani ters ve beklemediğimiz bazı sonuçlarla karşılaştığımızda çok sık ? Her şeyde bir hayır var ? deriz ya
İşte aynen onun gibi
Zevk ile okuyacağınızı ümit ederim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul