Konu
:
Hastalıklara Bitkisel Çözümler
Yalnız Mesajı Göster
Hastalıklara Bitkisel Çözümler
08-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hastalıklara Bitkisel Çözümler
AĞIZ YARALARI
1- Sirkeyle gargara yapabileceğiniz gibi
her birinden 1'er çorba kaşığı atıp kaynatacağınız böğürtlen yaprağı
hünnap
mercimek
sinirli yaprağı ılıkken gargara yapın
2- Kuru üzüm
anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp ezin ağız yaralanın üzerine surun
3- Kuru üzüm suyu
baldıran suyu
kitre suyu
gül suyu aynı oranda konur
bol gargara yapılır
Ağızda tutulur
4- Bol kekik çiğneyin
Sirke ve susam yağı karışımıyla ağızda gargara yapın
5- Çocuk çiviti de ağız yaralarına iyi gelir
AĞIZ KOKULARI
1- Mideden kaynaklanan bir kokuysa bal ve rendelenmiş hindistan cevizi macun yapılıp yutulur
Bu mide kaynaklı kokuyu durduracaktır
2- Aşağıdaki malzeme her birinden 1'er çorba kaşığı ölçekle karıştırılıp gül suyuyla sıvılaştırılıp haplar yapılır
Her gün yutulur
Hindistancevizi rendesi
tarçın
turunç kabuğu
öd ağacı tozu
tarçın
kakule
ve bir çimdik miski
AĞRILAR İÇİN
1- Zeytinyağıyla portakal kabukları 15 gün güneşte bir şişe içinde bekletilir
Bu hafif sarımtrak yağla ağrıyan yer ovulur
2- Tuzsuz tereyağı (iki çorba kaşığı) içine bir çay kaşığı karabiber ve iki diş sarımsak atılır
2 bardak su ilavesiyle kaynatılır
Su üstüne çıkan yağla ağrıyan vücut bölgesi ovuşturulur
3- "Susam yağı
günlük yağı
Udi hindi yağı
defne yağı ve sedef çiçeği yağı" hepsinden aynı ölçekte alınıp karıştırılır
Ağrıyan bölge ısıtılmış bir bezle iyice sıcaklaştırıldıktan sonra bu karışımla kuvvetlice masaj yapılır
4- Ağrı
ishal ağrısıysa veya göz ağrısıysa zencefil ve havlıcan kaynatılıp biraz şeker katılarak içilir
Papatya çayı da ağrıyı sakinleştirecektir
5- Gaz ağrısı için dereotu tohumlarım kaynatıp suyunu için
Bebeklere 1-2 çay kaşığı verilebilir
ALERJİ
1- Şahtere otu kaynatılıp sabah akşam l'er su bardağı içilir
Bu reaksiyon gösteren organı sakinleştirir
2- Acı yonga ve Ravend çini birer çorba kaşığı karıştırılıp kaynatılır
Sabah akşam birer bardak içilir
3- Kaşınan bölgeye oğul otunu haşlayıp ezerek koyun
Kaşıntı geçecektir
AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI
1- "Isırgan otu tohumu
Karabiber
mürsafi
bal ve hardal" eşit miktarda karıştırılır ve bu tozlar balla hap haline getirilir
Bir çorba kaşığı büyüklüğünde sabah ve akşam yutulur
2- Keten tohumu
Çemen
Burçak
Pamuk tohumu
ve meyan balı
birer su bardağı her birinden karıştırılıp bademyağı ilavesiyle krem haline getirilir ve sabah-akşam birer kaşık yutulur
ARPACIK
Gözde arpacık çıktığında günde 4 kez
bir sarımsağın ucunu kesip üstüne sürün
1-2 günde geçecektir
Astımı olanlar için de s
abah ve akşam aç karnına bıldırcın yumurtası çiğ tüketilir
Tedaviye 6 ay devam edilir
ATEŞ DÜŞÜRMEK İÇİN
(Ateş hastalık belirtisi ve vücut tepkisidir
Düşürülmeye çalışılmadan önce her hastalıkta önerdiğimiz gibi önce hekime danışmalı
Onun önerdiği çözüme ek olarak şifalı bitkilerden yararlanmalısınız
)
1- Kınaya sirke katılarak macun yapılır ve ayak tabanına sürülürse vücut ısısı düşer
2- Akasya çiçeği
yaprakları ve dalları kaynatılır baş bununla yıkanır
Ateş düşer
3- Arpa ve papatya kaynatılır 1 bardak içilir
4- Aspirin ve kolonya karıştırılıp vücut ovulur
5- Sirkeye batırılmış bezler alın
bilek ve ayak altlarına konur
AYAK AĞRISI
1- Üzerlik tohumu kaynatılır
içine sirke ilave edilerek ağrılı yer ovulur
2- 50'şer gram zeytinyağı
kafur
amonyak l bardak ispirtoyla karıştırılır
Ağrıyan yere bununla masaj yapılır
3- Udülkahr kökü toz haline getirilip suda pişirilir
Su bitmeye yakınken içine biraz zeytinyağı konur ve su bitene kadar kaynatılır
Yağ bir şişeye alınıp ağrıyan bacakları ovmak üzere serin bir yerde saklanır
ADET KANAMASI ÇOKLUĞU
1- Kişniş ve nane kaynatıp içilir
2- Mersin ağacı tohumu 100 gr
Kişniş 50 gr
Sığırdili otu 20 gr
Sumak 50 gr
Bu malzeme 1 lt şu içinde kaynatılır
Şeker konur ve soğuk olarak içilir
3- Kereviz ve maydanoz beraberce kaynatılır
Çıkan su buzdolabında 24 saat bekletilip
aç karınla birer bardak içilir
(3 gün boyunca)
ADET KANAMASINI SÖKTÜREN BİTKİLER
1- 2 baş kereviz
4 çorba kaşığı hindiba
1 çorba kaşığı çemen ve 3 çorba kaşığı anason kaynatılır
Buzdolabında 4-5 saat bekletilir
1 hafta 1'er bardak içilir
2- 30'ar gram kereviz tohumu
hindiba tohumu
ısırgan tohumu ve çemen; 60 gr kuru üzüm
1 kuru incir
9 gr anason ve 9 gr Udihindi 1/2 bardak suyla kaynatılır
(Maddelerden sert olanlarım havanda toz haline getirip katın
ız) Boza kıvamına gelince şeker katarak 1 çay bardağı içilir
ADET SANCISI
Tuzsuz tereyağına 1 çorba kaşığı bal ve aynı miktarda çemen katıp macun haline getirin
Adetten önce 1 kaşık yutun
Sancılar hafifleyecektir
Bademcik iltihabı Adaçayıyla bol gargara yapın
BAĞIRSAK GAZLARI
1- Yemeklerden sonra 1 mercimek büyüklüğünde sarısabır yutulur
2- Anason ve papatya kaynatılıp bir bardak içilir
3- Keten tohumlarım kaynatıp süzün
suyundan 1 bardak için
4- Bebekler için rezene
çay gibi demlenir ve 1-2 çay kaşığı meme emdikten sonra verilir
BAĞIRSAK KURDU İÇİN
1- Defne ve pelin kaynatıp aç karına birer bardak içilirse bağırsak kurtlarım düşürür
2- Eğreltiotu da kaynatılıp sabahları aç karma içilebilir
3- Yarım kg nohuda üstünü örtecek kadar sirke konur
24 saat bekletilir
Sabah aç karına bir kısmı yenir
bir kısmının lapasının üzerine oturulur
4- Sabah aç karına ve akşam yatmadan 1 avuç taze kabak çekirdeği yenir
(Bağırsak kurtları
düşerken karın ağrısı ve mide bulantısına sebep olabilirler
)
BAĞIRSAK İLTİHABI
1- 10 gr günlük 50 gr kuru üzümle yenir
2- Kına ve tuzsuz tereyağı macun yapılıp birer kaşık yutulur
3- Keten tohumu
balla karıştırılıp yemeklerden önce iki kaşık yutulur
BALGAM SÖKTÜRMEK İÇİN
1- Meyankökü ve incir kaynatılıp içilir
2- Baharlı tere tohumu veya otu yenir
3- Bala tuz katılıp yenirse balgamı kurutur
BASUR KANAMASI
1- Ardıç yağı basur memelerinin üzerine pamukla sürülür
2- 10 gr şap
10 gr sarısabır
10 gr kafur toz halinde temiz gazlı bezle basur üzerine konur
3- Sarısabır
günlük
narçiçeği
ikikardeşkanı eşit miktarda toz halinde karıştırıp basur üzerine konur
4- Çöreotu
anason
cevzüttıb eşit miktarda toz haline getirilerek karıştırılır
15 gr balmumu biraz suyla bir kapta eritilir
Karışıma ilave edilir
Nişastayla hap haline getirilip aç karına içilir
5- öküz ödü ve kına macun yapılıp basura pamukla konur
6- Defne çiçeğinin yapraklarım ıhlamur gibi kaynatıp için
Aç karnına günde 3 kez tekrar edin
15 gün sürdürün
basurunuz geçecektir
BAŞ AĞRILARI
1- Miyen kökü
Udihindi
Mercanköşk eşit miktarda karıştırılıp toz haline getirilir
1 lt susamyağına katılıp 1/4 kalana kadar kaynatılır
Bu yağla
şakaklar ve boyun kökü ovulur
2- 2 gr anason 15 gr mesteki 100 gr saf bal 60 gr mercanköşk Toz haline getirilip macun yapılır
2 leblebi büyüklüğünde yutulur
BAŞ DÖNMESİ
1- Şahtere ve karabaş suyu elde edilip bol bol içilir
2- Arpa suyu
gül şerbeti
Haşhaş suyu
limon suyu ve demirhindi suyu eşit miktarda karıştırılır
Her gün l bardak içilir
3- Kuru nane çayım 3 öğün yemeklerden sonra için
BELAĞRISI
Günlük Havhcan ve zencefilden 10'ar gram
30 gr çam fıstığı
ve 200 gr bal
Hepsi toz haline gelene dek ezilip macun yapılır
Her gün 2 leblebi büyüklüğünde yutulur
Bel soğukluğu 750 gr bala 450 gr turp tohumunu karıştırıp günde 1 çorba kaşığı yutun
BİT İÇİN
1- 1 dolu çorba kaşığı karabiberi 1 bardak sirkeyle kaynatın
Boza kıvamına gelince soğusun
Saça bolca surun
Başı eşarpla sarın 1/2 gün bekleyin ılık suyla yıkayın
tarak kullanmadan kurutun
(Bu karışım ince saçlara zarar verebilir)
2- Saça bol vazelin sürün
6 saat bekleyip ılık suyla yıkayın
3- Saçları gazyağıyla ıslatıp
ince bir tarakla sirkeleri temizleyin
4- Saçları boyayın
Saç boyasındaki amonyak bit ve sirkeleri öldürecektir
(Bit için kafurulu karışımlar kullanmayın)
BOĞMACA İÇİN
1- Meyankökü ve adaçayı kaynatılıp içilir
2- Papatya
ıhlamur nane kaynatılıp bol içilir
BÖBREK AĞRILARI
Böbrek sancısına en iyi gelen ilaçlardan biri kaynatılmış tarçın suyudur
ama Böbrek tıkanıklığına da nohudun kaynatılıp suyunun içilmesi gerekir
Böbrek sancısına elma yağı da iyi gelir
Böbrekleri çalıştıran bir başka gıdada lahana
soğan ve kepek lapasıdır
Bunların hepsini haşlayıp
lapasını dayanabileceğiniz sıcaklıkta (tülbent arasında) organın üstüne koyun
En az 1
5 saat tütün
Her uygulamaya yeni terkip hazırlayın
Böbreklerinizden rahatsızsanız
tuzlu ve füme balık
konserve balık et
kuruyemiş
tereyağı
bisküvi
kuru bakliyat ve maden suyu
limonata gibi besinlerden kaçınmalısınız
BÖBREK İLTİHABI
1- 10 gr Keten tohumu
3 gr kitre
5 gr nişasta l bardak suya atılan 2 çorba kaşığı bala ilave edilip içilir
2- Kavun ve karpuz çekirdeği böbrek iltihabını yenmenize yardımcı olacaktır
BÖBREK TAŞI
1- Karanfil külü
karpuz çekirdeği külü
nohut külü
kereviz suyu ve turp suyu karıştırılır ve sıcak suyla bol içilir
2- Kereviz suyu devamlı içilir
3- Koyun sütü
keten tohumu gül veya menekşeyle karıştırılıp içilir
4- Öğlen ve akşam aç karına yoğurdun suyunu için
Taşların parçalanıp atılmasına yardımcı olur
Bu işleme en az 3 ay devam edin
BRONŞİT
1- Şalgam suyunu balla için
2- Meyan kökü
papatya kaynatılıp içilir
3- Hardal tozu balla karıştırılıp macun yapılır
Yemek sonraları 1'er kaşık yutulur
BURUN KANAMASI
Söğüt yaprağı
üzüm yaprağı
Mersin yaprağı
Ayva yaprağı
Gül suyu
kaynatılıp lapa yapılır soğuk olarak alma konur
BURUN TIKANIKLIĞI
1- Papatya kaynatılarak buharı buruna çekilir
2- İçme suyuna 1 bardağa 1 tatlı kaşığı tuz konup kaynatılır
Soğuyunca buruna 3'er damla damlatılır
3- 1 çay bardağı beyaz ispirtoya
1'er kaşık nane ve kekik atın bir limonu içine sıkın
1 gün bekletin
Tülbentle süzüp burun deliklerine 3'er damla damlatın
CİLT LEKELERİ
Bal ve nisadır karıştırılıp lekeli yerlere günaşırı sürülür
Ilık suyla yıkanır
ÇARPINTI SAYISI
1- Oğul otu ve ayva çiçeğinden birer tutam 2 su bardağı suda kaynatılır
Su yarı yarıya azaldığında
soğutulup içilir
2- Ekşi elma suyu çıkarılır balla kaynatılır yarı yarıya azalınca şişeye konur
Şurup gibi içilir
DAMAR SERTLİĞİ İÇİN
1- Bir ölçü kekikle dört ölçü hünnap birlikte kaynatılır
Günde l bardak içilir
3 ay devam edilir
2- Karabaşotu kaynatılıp içilir
3- Nohut
rezene
acıbadem
anason eşit miktarda alınıp kaynatılıp bol bol içilir
4- Ayrık otu kökü
rezene tohumu
baldıran
anason
sümbül
kereviz tohumu
kuru üzüm
hepsi kaynatılıp her gün bir bardak içmeye 3 ay devam edilir
DİŞ AĞRISI
Diş etrafına karanfil yağı sürülür
DİŞ APSESİ
Kına ve tereyağı merhem yapılıp apseye konur
DİŞ ETLERİ KANAMASI
5 gr karabiber birer tutam Narçiçeği
pelit tozu mazı tozuyla karıştırılır
Balla merhem haline getirilip parmak uçlarıyla diş etlerine masaj yapılır
DUDAK ÇATLAMASINA KARŞI
1- Beyaz balmumu ve gül yağı karıştırılıp eritilir
Dudaklara sürülür
2- Susam yağı da iyi bir koruyucudur
ERGENLİK SİVİLCESİ
Sirke
şap
nar kabuğu suda kaynatıp sivilceler bununla silinir
FISTÜL
10 gr sinameki
1 kaşık şeker
4 gr sakız ve 1 çimdik günlük dövülerek toz haline getirilir
Sabah aç karma 1 çay kaşığı yutulur
GASTRİT
1- 10 gr keten tohumu toz yapılıp
yemekten yarım saat önce bir bardak sütle içilir
2- Kantaron çiçeği kaynatılıp yemeklerden önce içilir
GRİP
1- 1 limonu kıyarak bir tutam ıhlamurla karıştırın
2 su bardağı suda kaynatın
Sık sık için
2- Üç su bardağı hoşafı
tarçın
karanfil
karabiber ve limon kabukları atıp kaynatın ve için
3- 1 portakalın suyunu sıkıp
1 taşım kaynatın
İçine 1 çorba kaşığı bal ve l tablet aspirin atın
Sıcak için
GUATR
1- Baharlı tere tohumu çok şekerli olarak yenir
Bu guatrı eritir
2- Nane ve papatya birer tutam kaynatılır içilir
GUT HASTALIĞI
Adaçayı
papatya ve atkuyruğu bitkileri bu
ürik asit çoğalması sonucu ortaya çıkan hastalığın iyileştirilmesinde en etkin bitkilerdir
Bu bitkiler kaynatılıp suyu içilir
Papatya yağıyla ağrılı bölgenin ovulması hastalığa iyi gelir
HALSİZLİK
Kaynatılmış et suyuna bal ve sirke ilave edilip aç karnına içilir
HAMİLE KALMAK İÇİN
10 gr pelin
5 gr Narçiçeği
5 gr mazı
2
5 gr soğan tohumu
2
5 gr kilermeni
toz haline getirilir balla macun yapılır 2 leblebi büyüklüğünde her gün yutulur
HAZIMSIZLIK İÇİN
1- ikişer tutam menekşe çiçeği
karanfil
Keraviya
birer tutam andız kökü
kakule
meşteki
bir çimdik tarçın 300 gr şeker toz haline getirilip gül suyuyla macun yapılır
1 leblebi büyüklüğünde yemek sonrası yutulur
2- Her birinden birer tutam karıştırarak fesleğen
adaçayı
papatya ve anasondan çay yapın
Yemek sonralarında 1'er bardak için
Her gün taze demleyip tüketin
HUSYE ŞİŞMESİNE
5 gr üzerlik tohumu
7 gr pekmezle içilirse şişler iner
İSHAL İÇİN
1- 1 çorba kaşığı kuru kahve 1/2 limon suyuyla kanştırılıp aç karma yutulur
2- Mazı toz yapılır
yemekten sonra suyla içilir
3- Hindistan cevizi
1 kaşık zencefil
1 çay kaşığı şap
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı taze kahve macun yapılıp yutulur
İDRAR ZORLUĞU
1- 12 gr hıyar çekirdeği 1 gr kahveyle aç karma yutulur
2- Havuç tohumu
şalgam tohumu
turp tohumu ve lahana tohumu eşit miktarda karıştırılıp şekerle içilir
İDRAR YANMASI
Peynir suyu içmek
idrar yanmasını giderir
İDRAR SÖKTÜRMEK İÇİN
Bir çorba kaşığı mısır tanesi
1 tutam karahindiba yaprak ve kökü
1 tutam süpürge çiçeği
1 tutam ayrıkotu kökü
1 tutam dağ çileği kökü
1 tutam yapışkanotu
1 tutam atkuyruğu bitkisini karıştırın
Bu karışımın yarısına 2 lt su ilave edin
Kaynasın
Üstünü örtüp
dibe çökmesini bekleyin
Süzün
Yemeklerden uzak saatlerde aç karına iki bardak için
İKTİDARSIZLIK İÇİN
Yarım kg balın içine 4 tutam Darülfülfül
4 tutam zencefil toz haline getirilir
20 adet yumurta sarısı da pişirilerek
bala katılır
Katı hale gelince
günde 3 kez yemeklerden önce ve sonra 1 çorba kaşığı yutulur
(Soğuk yerde saklanmalıdır
)
İŞTAH AÇICI OTLAR
1- Zeytin
nane
karabiber
karanfil
havlıcan
sirke
soğan
sarımsak iştah açıcı bitkilerdir
ister çiğnenir
ister çay gibi demlenir
2- Mayalı hamur
kekik otu
nane ve hardal çorba yapılarak içilir
3- Andız kökü kaynatılıp içilir
KABIZLIK
1- Kaynatılmış bir incir sirke içine konur
Suyundan içilir
incir yenir
2- Sinameki çay gibi kaynatılıp şekerli içilir
3- Sabah l kuru kayısı yenip üstüne ılık bir bardak su içilir
4- Sabah aç karina rafine edilmemiş zeytinyağı (l çay bardağı) içilir
5- Gece yatmadan yerfıstığı yiyip
ılık su için
6- Bir bardak süte l tatlı kaşığı keten tohumu atıp için
KALP RAHATSIZLIĞI
1- Oğulotu kaynatılıp içilir
Limon suyuyla da karıştırılarak içilebilir
(3 ay süreyle devam edilir)
2- Aşağıdaki otların taze olanlarının suyu çıkarılarak
kuru olanları kaynatılarak içilirse kalp rahatsızlıklarına iyi gelir: Sığırdili otu
Amber
Safran
Oğulotu
Turunç yaprağı
Andız kökü
Misk
İpek
Karanfil
Kakule
Kişniş
3- 1 avuç kuru bademi ve biraz kekiği toz haline getirin
2 bardak kaynamış süt ve l bardak suya toz bademi atın
Toz şekerle tatlandırıp her gün için
KAN YAPICI YÖNTEMLER
1- Kuruüzüm karabiberle yenir
2- Et suyu balla karıştırılıp içilir
3- Üzüm pekmezini
inek sütü ve bademle karıştırıp için
4- Bulgur pilavı hoşafla yenir
5- Kara mercimek ve tahin yenir
KARACİĞER YORGUNLUĞU
1- 10'ar gram kasıkotu çiçeği
akdelen yaprağı
meyankökü yaprağı
biberiye yaprağı 20'şer gram enginar yaprağı
yoğurtotu çiçeği
karahindiba kökü
aynısefa çiçeği karıştırılır
Karışımdan 4 çorba kaşığı alınıp üzerine 4 bardak su katılır
Kaynatılır
15 dakika dinlendirilip her öğünden önce l bardak içilir
2- Enginar mükemmel bir karaciğer dinlendiricidir
3- 1 tutam Ravend çini
2 tutam koyun otu
2 tutam rezene
2 tutam pelin
3 tutam hindiba tohumu
l tutam kereviz tohumu
havanda dövülüp 200 gr kuru
üzümle karıştırılıp macun yapılır
Her gün l ceviz büyüklüğünde yutulur
4- 3-4 lahana yaprağı
3 tane soğanı ve 1/2 kepek ekmeğini üstünü örtecek kadar su koyun
10 dak
kaynatın
Lapa haline gelmiş bu kıvamlı pelteyi tülbent arasında sıcak olarak tam karaciğerin üzerine koyun
En az 1
5 saat kalsın
Lapayı her seferinde taze yapın
5- Birer tutam kasıkotu çiçeği
meyankökü
biberiye yaprağı
akdeken yaprağı
2'şer tutam enginar yaprağı
yoğurtotu çiçeği
karahindiba kökü
aynısefa çiçeğim karıştırın
Karışımın tamamından 1 su bardağı kadar alın
4 bardak suyla kaynatın
Üstünü örtüp dinlendirin ve her öğünden önce 1 bardak için
KARIN AĞRISI
2'şer gram kimyon
defne otu
anason ve papatya toz haline getirilip suyla bir kaşık içilir
KELLİK İÇİN
Kuruüzüm ve sarısabırı suda kaynatın
Saçı traş edin
Bu merhemi şurup 6 saat bekleyin
işlemi 3 kez tekrarlayın
KIZAMIK
250 gr mercimek 2
5 bardak suda kaynatılıp içilirse kızamığın kolay çıkmasına yardım eder
KOLİT
1- Kolitin en iyi ilacı kepekli ekmektir
2- Mercanköşk
kediotu
güzelavrat otu
servi yaprakları kaynatılıp içilir
3- Kına
çiçektozuyla karıştırılır yenir
4- Kına
kavrulmuş fındık
pekmez karıştırılıp yenir
5- Sarısabır dövülür
yarışı kadar sakızla karıştırılır
6- Nar kabuğu
haşhaş
mazı
mürsafi
aynı oranda alınıp toz haline getirilip balla karıştırılır
1 kaşık yutulur
KURDEŞEN
1- Hindiba şerbeti Sahdere şerbeti Peynir suyu karıştırılıp bol içilir
2- Ravend
karahelile ve koruk şerbeti peynir suyuyla içilir
(Horlamaya karşı) KÜÇÜK DİL
Küçük dilin kaslannın zayıflaması horlamanın sebeplerindendir
Aşağıda
bu kasların kuvvetlenmesi için iki ayrı öneri bulacaksınız:
1- Bir tutam sinirli yaprak Bir tutam mersin yaprağı Bir tutam mazı Bir tutam kekik
1 bardak sirke hepsi kaynatılır
Günde bir kaç kez gargara yapılır
2- 5 gr şap
5 gr nisadır
Ham mazı
toz haline getirilip küçük dile pamuklu çubuk yardımıyla sürülür
MİDE AĞRISI
Günlük
Anason
Mesleki
Çöreotu
hepsinden birer tutam dövülerek tozları balla macun yapılır yemeklerden önce 1 kaşık alınır
MİDE BULANTISI
Limon ve kekik suyu karıştırılıp içilir
MİDE BOZUKLUĞU-MİDE GAZLARI
Elma
limon ve nane sularına Mersin yaprağı kaynatılıp suyu ilave edilir
Bu karışımın hepsi koyulaşıncaya kadar kaynatılıp içine amber katılır
Temiz bir kavanoza konur
Günde 1 kez yemek ten önce 1 kaşık içilir
MİDE YANMASI
1- Mide yanması varsa 1 tatlı kaşığı çöreotunu çiğneyin
yavaş yavaş yutun
Sancı geçecektir
2- Sıcak limonata mide gazını
asitleri giderir
sindirimi kolaylaştırır
Şeker yerine bal kullanın
3- Patlamış yağsız mısır yiyin
4- Keten tohumu
Mürsafı
şeker kaynatılıp içilir
MİDE ÜLSERİ
1- Haşlanmış patatesleri kabuklarıyla iyice ezin
üzerine zeytinyağı koyun
Bu karışımı yemeklerden önce iki kaşık yiyin
2- Pirinç suyu
nar suyu
ayva hoşafı
kereviz suyu da mide ülserinin en iyi ilaçlarıdır
3- Marketlerde satılan küçük beyaz mantarlar
ülsere faydalı pratik bitkilerdir
Sancı başladığında
üzerindeki kabuğu soyduktan sonra 3-5 beyaz mantarı çok iyi çiğneyerek yutun
Yemeklerden önce de bu işlemi yapabilirsiniz
MİDE ŞİŞKİNLİĞİ
1- Zeytinyağından 1 ölçek
limon suyundan 2 ölçek karıştırıp her sabah için
2- Yemekten sonra nane çayı için
3- Demirhindi
Semizotu ve kabak suları şişkinliği alır
Bol içilmelidir
MİDE EKŞİMESİ
Bir bardak az şekerli suya 1 kahve kaşığı karbonat atın ve köpürürken için
MİDE İLTİHABI
Sakız havanda toz haline getirilir
keten tohumu kaynatılıp içine karıştırılır
içilir
MİGREN
1- Ense
alın ve şakaklara buzlu havlu konur
2- Anason
Misk
Gülkurusu
Sinameki
Safran
Karanfil ve Mürsafiden birer tutam alınıp toz haline getirilir
Saf balla macun yapılır
l'er çay kaşığı yutulur
NASIR
1- Kuru soğan etle pişirilir
Zeytinyağı katılarak iyice ezilir ve nasırın üzerinde 24 saat tutulur
2- Kuru inciri 4'e bölün
1 bölümünün üstüne 1 çay kaşığı kına koyup 3 gün nasır üzerinde sarih tütün
3- Domatesteki asit yapıda nasırı yumuşatır
Nasırın üstüne 1/2 domatesi sarın
NEFES DARALMASI (ASTIM)
1- 100 gram çemen ve yarım kilo inciri 1 tencere suya atın
içine saydığımız bu bitkileri; kimyon
anason
çöreotu
kişniş
hardaldan birer tutam ilave edip lapa haline gelene kadar kaynatan
1 su bardağı sirke katıp
soğumaya bırakın
Aç karnına sabah veya akşam 1 kaşık yutun
2- Bal ve oğulotu karıştırılıp içilir
3- Ravend çini
sinameki ve meslekiden 2'şer tutam
Rezene
Tarçın ve anasondan 1'er tutam karıştırılıp toz haline getirilir
her gün 1 çay kaşığı yutulur
(acı tadı rahatsızlık verirse toza 1 çay bardağı pudra şekeri katabilirsiniz
)
4- Nefes darlığı sırasında tabanlar ve avuçlar hardalla ovulursa kriz önlenir
5- Zeytinyağında bekletilmiş incir yiyin sık sık
NEFRİT
Tıbbi tedavi sürdürülürken buna ek olarak aşağıdaki terkipleri yapabilirsiniz:
1- Ayrık otu
kiraz çöpü ve Maydanozdan birer avuç kaynatan günde 1 bardak için
2- Kereviz
mısır püskülü
arpayı kaynatıp için
3- Karabaşotu ve papatya kaynatılıp içilir
NEZLE
1- Portakalı sıkın
suyunu ısıtan içine 1 aspirin ve biraz bal katın
Sıcak için
Üst solunum yollarıyla ilgili rahatsızlıklara da birebir gelecektir
2- Burnunuza sık sık tuzlu su çekip
temizleyin
SİGARA ÖKSÜRÜĞÜ
1- Kekiği suda kaynatan
Süzüp
bal katın
Bir şişeye koyun
sabah ve akşam aç karma iki çorba kaşığı için
2- Zencefil ve bal karıştırılıp yenir
KURU ÖKSÜRÜK
1- Servi kozalağı kaynatılıp içilirse kuru öksürüğü keser
2- 1 karaturpu üç bardak üzüm hoşafı veya 3 bardak şekerli suyla pelte gibi olana dek kaynatın
Günde 3-4 kez 1 çorba kaşığı yiyin
3- 1 tutam baldıran otu
1 tutam gelincik çiçeği
10 gr meyankökü
30 gr çekirdeksiz üzüm
15 tane hünnap
10 gr susam tohumu
15 gr fındık kabuğu
15 gr haşhaş kabuğu
Bu malzeme 2 bardak suyla kaynatılır
Nöbet şe
keriyle tatlandırılıp öksürük şurubu yapılır
ÖKSÜRÜK HAPI
12 gr meyan balı
12 gr mürsafi
3 gr amber
6 gr afyon
12 gr nişasta
12 gr Zama-i arabi
Tüm malzeme toz haline getirilir
gülsuyuyla macuni aştırılıp fındık büyüklüğünde haplar yapılır
günde 3 öğün yutulur
(2'şer tane)
ÖKSÜRÜK ŞURUBU
1
5 gr mürsafi 2 çorba kaşığı şekerle kaynatılır
Gece yatmadan l kaşık içilir
PARMAK ŞİŞMESİ (DOLAMA)
20'şer gr sarısabır
nar çiçeği
mazı ve günlük suyla lapa yapılıp parmağa sarılır
2 saat tutulur
PROSTAT BÜYÜMESİ
1- Bol bol kabak çekirdeği yenir
2- Arpa ve nohut kaynatılıp günde 3 kez içilir
3- Ayrık kökü
maydanoz ve papatya 10'ar gram alınıp kaynatılır
bol bol içilir
4- Hazenbal ve kereviz ayrı ayrı kaynatılıp suları alınır
ikisinden de 1'er bardak üst üste içilir
En geç 1 ay içinde prostatın probleminin yok olduğu söyleniyor
ROMATİZMA
1- 10 gr halıcan ve 10 gr zencefil 1/2 it suda kaynatılıp şeker konup içilir
Üstüne şamfıstığı yenir
2- Sarımsak yağı (50 gr) ve 15'er gram hardal ve karabiber 150 gr tereyağına katılıp hepsi suyla kaynatılır
Soğuyunca yüzeydeki yağla ağrıyan mafsal ovulur
3- Defne toz haline getirilir
zeytinyağında bekletilip ağrıyan yer bununla ovulur
4- Hardal
kına ve zeytinyağı lapa haline getirilip ayak tabanına konur
5- Çöreotu sabah-akşam bal veya yoğurtla yenir
SAÇ BEYAZLANMASI
20'şer gram Helile
Darufülfül
Zencefil ve helile macun yapılıp her gün 1 kaşık yutulur
SAÇ DÖKÜLMESİ
Biberiye yaprağı
şimşir yaprağı 20'şer gram
50'şer gram dulavratotu bitkisi kökü
ısırgan otu yaprağı ve kekik yaprağı
Hepsi 4 bardak suyla kaynatılır
Bu suyla akşam saç derişme masaj yapılır
SAÇ DÖKÜLMESİ ve KEPEK İÇİN
15'er gram Sarısabır
katran köpüğü
Mesleki 12 gr gül
9 gr Mahmude toz yapılır
1 bardak hindiba suyuyla karıştırılıp macun yapılır ve 1 çay kaşığı her gün yutulur
SAÇKIRAN
1- Vazelin ve sarısabır merhem yapılıp günde 3-4 kez sürülür
2- Sarımsak tırnakla bölünür (bıçakla kesilmez) tuza batırılıp saçkıran olan yere sürtülür
(Bu işlem yapılmadan saçkıran olan yer sivri bir tahta çubukla kızartılır
)
SAÇLARA GÜÇ VERMEK İÇİN
100 gr kınaya 30 gr kişniş
susam yaprağı turp suyu ve mersin yaprağı suyu katılır
Boza kıvamındaki bu malzeme akşam saça sürülüp yatılır
Sabah hatmi kökü kaynatılır ve bunun suyuyla baş yıkanır
(ayda 1 kez)
SAÇ UZAMASI İÇİN
1- Susam yağı saç diplerine sürülüp masaj yapılır
Hafif bir şampuanla yıkanmadan önce 2-3 saat
baş bir eşarpla örtülür
2- Üzüm asması suyuyla saçlar yıkanır
SAFRA KESESİ TAŞI
1- Bir hafta boyunca sabahları aç karına 1 çay bardağı halis zeytinyağı içilir
2- Şalgam tohumu
bir turpun içine konur
Hamurun içinde fırında pişirilir
Her gün 1 adet yenirse kumları düşürür
3- Çınar kabuğu kaynatılıp içilir
SAFRA SALGISINI DENGELEMEK İÇİN
1- Kuru üzüm ve demirhindi birlikte kaynatılıp içilir
2- Ketentohumu suyla kaynatılıp bal katılıp yenir
SARA (EPİLEPSİ)
1- Hindiba suyu ve şahtere suyu bol bol içilir
2- Adasoğanı suyu
Defne tohumu ve şakayık kökü bal ilave edilerek her gün kaşık kaşık yutulur
3- Sara krizi tuttuğunda bir soğan ikiye bölünür ve saralının burnuna tutulur
Krizi önler
4- Bir çorba kaşığı pekmeze bir çimdik özerlik atılır
Kaynatılır
Sabahları aç karnına içilir
SARILIK
1- Her gün Rezene ve anason çaylarından öğünlerle birlikte l çay bardağı içilir
2- Lavanta
biberiye
kekik
nane karıştırılıp kaynatılır
Bu sudan her gün bir kaç bardak içilir
3- Kereviz suyu ve enginar da
sarılıkta yorgun düşen karaciğere yardımcı olur
4- Her gün yağlı pirinç çorbası ve birer çay bardağı hindiba suyu
kereviz suyu ve serkencebin (bal ve sirkeyle yapılan şerbet) içilir
Bunlar safrakesesindeki öd suyunun akışını düzenler ve bünyenin yorulmasını önler
5- Kereviz tohumu (3-5 gr)
kereviz suyu ya da siyah nohut suyuyla içilir
Rezene suyuna da kereviz tohumu atılıp içilebilir
SEDEF
Doktorunuz sedef teşhisi koyduysa diet programımızdan ekşi gıdaları atmanızı söyleyecektir
Onun önerdiği tedavi şeklinin yanı sıra
bitkilerle de tedavisine destek olabileceğiniz iki terkip öneriyoruz:
1- Aşağıdaki bitkiler toz haline getirilir ve 2 lt suda kaynatılır
Tenceredeki suyun 3/2'si buharlaştığında
yoğunluğu artmış bu sıvıya bal ilave edin ve hastalığınız iyileşme sinyali verene kadar her gün bir tatlı kaşığı yutun
İlk hafta bir tatlı kaşığı olan dozu
ikinci hafta 1 çay kaşığına düşürün
Sedef çiçeği: 5 gr Udihindi: 5 gr Kırmızı gül yaprakları: 5 gr papatya: 30 gr Kekik: 30 gr Kereviz tohumu: 30 gr Çöreotu: 60 gr
2- Yarım litre suya 100 gr şahtere atıp kaynatın
Hastalığın iyileşme belirtileri başlayana kadar devam edin
3- Udihindi ve ravend çini toz yapılıp vazelinle karıştırılır
Bu merhem yaralı yere sürülür
SES KISIKLIĞI
1- Bir çorba kaşığı böğürtlen yaprağını iki bardak suda kaynatın
1 dilim limon ve 1 tatlı kaşığı bal koyup sıcak için
Günde 3-4 kez içilirse 2-3 gün içinde ses açılacaktır
2- Lahana yapraklarım kaynatıp suyunu alın
İçine biraz kuru üzüm veya incir atın
şeker ilave edin
Reçel kıvamına gelecek bu kıvamlı yiyeceği her öğün bir kaşık tüketin
3- Bir bardak süte 1/2 bardak su ve 1çorba kaşığı nişasta karıştırılır
Şeker atılır
Kısık ateşte kaynatılır
Sıcak içilir
4- Havuz haşlanıp ezilir
Üzerine pudra şekeri
ceviz rendesi
yerfıstığı ezmesi karıştırılır
Karamela gibi yenir
5- Rafadan yu
murtayı sıcak için
SİNÜZİT
Soğuk suyla yüzünüzü yıkamaktan kaçının
Rüzgârda kalmayın ve ıslak kafayla dolaşmayın
Bu önlemlerin yanı sıra doktorunuzun önerilerine sıkı sıkıya uyun ve tedaviyi aşağıdaki terkiple destekleyin:
1 bardak suyla 1 tatlı kaşığı keten tohumu atıp kaynatın
Terkibi devamlı karıştırarak lapa haline gelip yapışkan bir hal alıncaya kadar kaynatın
El büyüklüğünde bir pamuk Üzerine sıcak sıcak bu lapayı koyup sinüzitli bölgeye cilde lapa değecek şekilde kapatın
1 gece öyle yatın
Sabah pamuğu atıp
yüzünüzü ılık suyla yıkayın
Cildiniz! kremleyin
On gün bu işleme devam edin
SİNİR BOZUKLUĞU
1- Çam fıstığı
bal
kuru üzüm sabahları yenir
2- Sakinleştirici ve dinlendirici çay içilerek uykuya yatılır
(Rezene çayı
papatya çayı)
SİROZ
1- Bir gün kereviz
bir gün rezene suyu içilir
2- Dereotu ve turp suyu bal ilave edilip içilir
3- Rezene
Anason
Papatya
Pelin
Ayrıkotu
kimyon
Hindiba
bağ sarmaşığı ve kereviz tohumundan her birinden 1 tatlı kaşığı 2 lt suda hafif ateşte kaynatılır
Dibine çökmesi beklenir
Süzülüp bir sürahiye alınır sabahları aç karına içilir
SİYATİK
1- Zencefil ve Havlıcan 1 lt suda birer tutam atılıp kaynatılır
şeker ilavesiyle içilir
Üzerine Şam fıstığı yenir
2- Acı kavun sıkılıp suyuyla siyatikli yer ovulur
SİĞİL
1- incir ağacının dalı kırılıp içinden çıkan beyaz sıvı siğil üzerine sürülür
1 hafta devam edilir
(tene değdirmeyiniz)
2- 3-4 tane söğüt yaprağı iyice dövülüp üzerine biraz sirke konur
Siğillere sürülür
ŞİŞKİNLİK
1- Vücudun şişkinlik hallerinde tuz tüketimi azaltılır ve lahana yaprakları üzüm suyuyla haşlanır
içine az sirke konup şiş bacaklara lapa halinde bağlanır
2- Şişmiş yere ıspanak haşlanıp konur
3- Ayaklarınız şişerse 20 gr Darulfülfülü 100 gr bala karıştırın ve yatmadan 1 kaşık için
ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET)
1- Kantaron otu kaynatılıp
bir cam kapta dolaba konur
Sabahları 1 bardak içilir
diyabet
2- Toz haline getirilmiş mahlep
günde 1 çorba kaşığı içilir
şeker
3- Böğürtlen kökü kaynatılıp suyu içilir
4- Kekik ve tarçın kaynatılıp içilir
5- Şeker hastalığında karaciğer ve pankreasın yükünü hafifletmek gerektiğinden
hasta nişastalı gıdalar tüketmemelidir
Kabak
yeşil fasulye
maydanoz
tere gibi potasyum açısından zengin besinlere yönlendirilmelidir
ŞİŞMANLAMAK İÇİN
1- Tereyağı
tahin
pekmez
fındık karışımlı kurabiyeler yenir öğün aralarında
Üzerine ılık süt içilir
2- Fındık ezmesi ve hindistan cevizi rendesi karıştırılarak yenir
3- İncir ve anason beraber yenir
40 gün devam edilirse şişmanlatır
4- Ekmekle bal birlikte yenir
5- Çitlenbik tohumları yutulur
Önemli uyarı:
Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız
Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız
Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır
Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız
Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız
Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı tedavi amacı yoktur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul