08-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fosfat Katkılı Yiyeceklere Dikkat
Temel gıdalarda kullanılan katkı maddelerinin kansere yol açtığı açıklandı İşte o yiyecekler  
Fosfat katkılı yiyeceklerin akciğer kanserine yakalanma riskini artırabileceği bildirildi
Güney Kore Seul Üniversitesi'nden Myong-Heng Ço ve ekibinin fareler üzerinde yaptığı araştırma, özellikle hazır yiyeceklerde kullanılan, doğal olmayan fosfatın akciğer kanserine yakalanma riskini artırabileceğini gösterdi
Myong-Heng ve ekibi, önce farelere akciğer kanseri hücreleri şırınga etti Araştırmacılar, fosfat katkılı yiyecekler verilen farelerdeki kanser tümörlerinin, bu biçimde beslenmeyen farelerdekine göre daha hızlı arttığını gördü
Organik olmayan fosfatların insanlardaki kanser etkisi henüz çok iyi bilinmese de bilim adamları bu tür beslenme alışkanlığının sınırlanmasını tavsiye ediyor
Et, peynir, içecek ve hazır yiyeceklerde kullanılan katkı maddeleri, gıdaların korunmasının yanısıra yiyeceğin renginin, tadının ve görünüşünün bozulmamasını sağlıyor Ek fosfat ise gıdanın görünümünü güzelleştiriyor ve su tutmasına yardımcı oluyor
Araştırma, “American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine” adlı dergide yayımlandı
|
|
|