Konu
:
Suça Teşvik Edilen Kişilerin Psikolojisi
Yalnız Mesajı Göster
Suça Teşvik Edilen Kişilerin Psikolojisi
08-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Suça Teşvik Edilen Kişilerin Psikolojisi
Suça teşvik edilen kişilerin psikolojisi Prof
Dr
Nevzat Tarhan suça teşvik edilen çocukların psikolojik durumunu anlatacak
Psikiyatri uzmanı Nevzat Tarhan MAZLUMDER İstanbul Şubesi`nin davetlisi olarak 25 Ekim 2008 Cumartesi günü `Suça Teşvik Edilen Kişilerin Psikolojik Durumu` konulu bir konferans verecek
Katılımın serbest olduğu seminerde Tarhan şu soruların cevaplarını arayacak
Hayat standartlarının yükselmesine, zenginliklerin artmasına rağmen toplumda şiddet ve suç işleme oranı neden artıyor? Modernleşme beraberinde çocukların özellikle suça itilmesine ve şiddete bulaşmasına neden engel olamıyor? ABD`de açıklanan 2003 rakamlarına göre neden her 14 Amerikalıdan birisi öldürülme, şiddet, tecavüz, hırsızlık suçundan mağdur, 6 Amerikalıdan biri kapkaç ve oto hırsızlığı kurbanı olmuştur? Nerede yanlış yapılmaktadır?
Sokak çocukları neden bir suç makinesi halinde? Suça itilen çocuklar, yoksulluk nedeniyle servet düşmanlığına daha sonrada gasp gibi ciddi suçlara nasıl yöneltiliyor?
Alkol madde ile suç ve şiddet arasında ne gibi sebep sonuç ilişkisi vardır? Suça teşvik edilen kişilerin yaşadıkları kişilik bozuklukları nelerdir? Suça bulaşanlar hangi eğilimlere sahip olan kişilerdir? Olayın sosyal ve ekonomik boyutlarının yanı sıra ne gibi psikolojik boyutları vardır? Şiddet davranışının ruhsal boyutu incelerken bireylerin kişilik şekillenmesinin taşıdığı önem nedir? Saldırganlık içgüdülerinin nasıl farkına varılır ve ne şekilde suç işleme önlenebilir? Suça yönlendirilen kişilere hangi yöntemlerle yaklaşılmaktadır? Suça teşvikte beyin yıkama yöntemlerinin etkisi ne kadardır? Kişilerin suça itilmesinde özgürlük duygularından ne şekilde yararlanılmaktadır? Kişilerin gözünde şiddetin idealleşmesi için neler yapılıyor? Suça teşvik edilenlerin suçluluk ve pişmanlık duygularına girmeleri hangi yollarla engellenmektedir? Suça yöneltilen kişiler nelere özendirilmektedir? Çocuklara ve ergenlere sunulan rol modellerin etkisi ne kadardır? Suç işleyen kişiler ile diğer insanların beyinlerinde ne gibi farklar vardır?
Psikiyatri Uzmanı Prof
Dr
Nevzat Tarhan MAZLUMDER İstanbul Şube`sinde Kalenderhane Mah
C
Y
Tosyalı Cad
No:124-B VEFA / İSTANBUL adresinde tüm bu konulara açıklık getirecek
Seminer 25 Ekim 2008 Cumartesi günü saat 14
00`te gerçekleşecek
Konu ile ilgili olarak geniş bilgi 0212 526 24 40 nolu telefondan alınabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul