Yalnız Mesajı Göster

Hamur Tatlısı Yerine Hoşaf

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Tatlısı Yerine Hoşaf




Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Bölümü Şefi Yrd Doç Dr Fatma Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kompostonun taze meyve ile yapıldığını ve daha az şekerli olduğu, hoşafın ise kuru meyvelerle hazırlandığını ve daha şekerli olduğunu söyledi

Geçmiş yıllarda pekmez ile hazırlanan hoşafın şekerli suda kaynatılarak yapıldığını kaydeden Çelik, hoşafın bol karbonhidrat, vitamin ve meyvelerle yapıldığı için doğası gereği mineral içerdiğini anlattı

Hoşafın hafif ve yağsız bir tatlı olduğunu ifade eden Çelik, şöyle dedi:

''Sıcak yaz günlerinde iftar sofralarında sindirimi kolay olan hoşafları öneriyoruz Meyvelerle hazırlandığı için bol vitamin içeriyor Hoşaf ağır bir tatlı değil İnsanlar Ramazan ayında kolaylıkla tüketebilir Serin içildiğinde serinlik ve sıvı sağlar Ayrıca, sulu olduğu için sıvı ihtiyacını bir kısımı da giderir Ancak içerdiği şekerden dolayı aşırı içildiğinde kilo alımına neden olur Her çeşit meyve ile yapılıyor Kimi zaman karanfil gibi baharatlar da içine atılıyor Hoşaflar yüksek protein içermediği için buzdolaplarında kolaylıkla saklanabilir Yani birkaç gün buzdolabında muhafaza edilebilir Hatta mide ülseri olan hastalara komposto ve hoşafı öneriyoruz İçerisindeki vitamin değerli ile vücudumuzu korur''

AA

Alıntı Yaparak Cevapla