Konu
:
Hamur Tatlısı Yerine Hoşaf
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Tatlısı Yerine Hoşaf
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Tatlısı Yerine Hoşaf
Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Bölümü Şefi Yrd
Doç
Dr
Fatma Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kompostonun taze meyve ile yapıldığını ve daha az şekerli olduğu, hoşafın ise kuru meyvelerle hazırlandığını ve daha şekerli olduğunu söyledi
Geçmiş yıllarda pekmez ile hazırlanan hoşafın şekerli suda kaynatılarak yapıldığını kaydeden Çelik, hoşafın bol karbonhidrat, vitamin ve meyvelerle yapıldığı için doğası gereği mineral içerdiğini anlattı
Hoşafın hafif ve yağsız bir tatlı olduğunu ifade eden Çelik, şöyle dedi:
''Sıcak yaz günlerinde iftar sofralarında sindirimi kolay olan hoşafları öneriyoruz
Meyvelerle hazırlandığı için bol vitamin içeriyor
Hoşaf ağır bir tatlı değil
İnsanlar Ramazan ayında kolaylıkla tüketebilir
Serin içildiğinde serinlik ve sıvı sağlar
Ayrıca, sulu olduğu için sıvı ihtiyacını bir kısımı da giderir
Ancak içerdiği şekerden dolayı aşırı içildiğinde kilo alımına neden olur
Her çeşit meyve ile yapılıyor
Kimi zaman karanfil gibi baharatlar da içine atılıyor
Hoşaflar yüksek protein içermediği için buzdolaplarında kolaylıkla saklanabilir
Yani birkaç gün buzdolabında muhafaza edilebilir
Hatta mide ülseri olan hastalara komposto ve hoşafı öneriyoruz
İçerisindeki vitamin değerli ile vücudumuzu korur
''
AA
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul