08-23-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanın İnsan Vücudu İçin Yararları
Soğanda yok yoktur A,B,C vitaminleri,kükürt, fosfor, iyot,antibiyotik vazifesi gören esanslar, hazmı kolaylaştırıcı maddeler  
Bol idrar söktürücü özelliğiyle, vücutta birikmiş tuz ve üreyi dışarı atar Bu özelliğiyle yüksek tansiyonda, romatizmada, vücudun herhangi bir yerinde su toplanmasında bol bol yenmelidir
Sinirleri yatıştırır, zihin yorgunluğunu gidermede birebirdir Akşam yemekle birlikte soğan yerseniz, mışıl mışıl uyursunuz
Cinsel gücü artırır, iktidarsızlığı frenler Prostatın normal
çalışmasını sağlar, sertleşmesini, bozulmasını önler
Kanı temizler Bol soğan yiyenlerde sivilce ve egzamadan eser kalmaz Ciltleri taptaze, pembemsi bir hal alır
Şeker hastaları için birebirdir Pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını artırır Kanda şeker seviyesini düşürür
Hamur işlerini, bakliyatın hazmını kolaylaştırır
Akciğer ve solunum yolları hastalıklarının kısa sürede atlatılmasında yardımcıdır
Bağırsakları dezenfekte eder Bol soğan yiyenlerin barsaklarında parazitlere yer yoktur
Vücuttaki bütün hormonların dengeli çalışmasını sağlayarak, vücudu genç ve dinç tutar; yaşlanmayı geciktirir Kanseri önler Karaciğeri temizler Damarları, kemikleri, dişleri sağlamlaştırır
Soğanın bütün bu nimetlerinden yararlanabilmek için, iyice çiğnemek kaydıyla çiğ yenmesi gerekir
Kokusu ne olacak derseniz onun da çaresi var: Maydanozla birlikte yemek ya da üzerine karanfil çiğnemek
|
|
|