Konu
:
Ne Kadar Sağlıklı Pişiriyorsunuz?
Yalnız Mesajı Göster
Ne Kadar Sağlıklı Pişiriyorsunuz?
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ne Kadar Sağlıklı Pişiriyorsunuz?
Markette, manavda, pazarda hep sağlıklı besinleri seçiyorsunuz
Peki bunları hazırlarken, pişirirken ne kadar sağlıklı bir yol izliyorsunuz?
Formsante Dergisi
¦ Domates: Pişirilmiş domates, çiğ domatese göre çok daha güçlü bir likopen deposudur
Güçlü bir antioksidan olan likopen, domatesin kabuğuna yakın olan kısımda da bol miktarda bulunuyor
Bu nedenle kabuklarını soymak iyi bir fikir değil
¦ Somon baliği: Yağlı balıklara biraz zeytinyağı sürüp fırında pişirmek balığın yağ oranını artırmaz, çünkü balık o yağı emmeyecektir
Aynı oranda yağda kızartmak ise yağ oranını yüzde 10 civarında artırıyor
Suda pişirmek ise tabii ki yağ oranını artırmaz, hatta biraz azaltıyor
¦ Sarımsak: Sarımsağı çiğ yemek yerine ezmek ve pişirmeden önce 30 dakika boyunca bekletmek içeriğindeki kalbi koruyucu maddeleri aktif hale getiriyor
Yine sarımsağı pişirmek de aynı şekilde bu faydalı içerikleri açığa çıkarıyor
¦ Brokoii: Brokolinln içeriğinde bulunan besin maddelerini korumak İçin en iyi yöntem buharda pişirmek
İtalyanların yaptığı bir araştırmaya göre kızartma yöntemi brokollde bulunan birçok besin maddesini yok ediyor, suda haşlamak İse yine bu besinlerin suya karışarak kaybolmasına neden oluyor
Haşlama yolunu seçtiğinizde çok az suda haşlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul