Yalnız Mesajı Göster

Çemenin Faydaları

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çemenin Faydaları




Çemen;
Trigonella foenum türünün yağı alınmış olgun tohumları kullanılırTohum 3-5 mm uzunlukta,sert köşeli üzeri ince pürtüklü,esmer kırmızımsı veya sarımsı esmer renkli,kokusuz ve hoş olmayan tattadırAkdeniz bölgesinde doğal olarak yetişirBoyotu ve poyotu adıyla da bilinirTüm dünyada kültürü yapılmaktadır

Çemenin Kullanım Alanları;
Sağlıkta:Tohumları Mısır’da doğumu teşvik edici olarak kullanılırdıYağı alınmış tohumları kolesterol düzeyini dengeler ve yükselmesini engellerLaksatif,besleyici,lezzet düzeltici,balgam söktürücü,süt artırıcı özelliktedirDiyabet,dizanteri,diyare,kronik öksürük,karaciğer ve dalak büyümesi,iştahsızlıktan oluşan hazımsızlık ve gastrit gibi hastalıklara karşı kullanılmaktadır
Gıdada:Önemli bir besin kaynağıdırPastırma çemeninin ana maddesidirÖğütülmüş tohumu mutfakta baharat karışımı olarak,turşularında,çorbalarda,salatalar,güve? ?ler, soslar ve etlerde kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla