Konu
:
Koyu Kırmızı Ve Mor Hafızayı Koruyor
Yalnız Mesajı Göster
Koyu Kırmızı Ve Mor Hafızayı Koruyor
08-23-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Koyu Kırmızı Ve Mor Hafızayı Koruyor
HEPSİ ANTİOKSİDAN ZENGİNİ
Siyah kuş üzümleri küçük, sulu, koyu mor renkte meyvelerdir
C vitamini açısından zengindirler ve keskin ama tatlı bir lezzetleri vardır
Boysenberry ise genetik olarak siyah kuş üzümlerine çok benzer
Her ikisini de özel kılan, hastalıklara karşı savaşan güçlü 'anthocyanin' antioksidanları açısından zengin olmalarıdır
Anthocyanin açısından zengin olan meyveler genellikle koyu kırmızı ya da mor renkte olurlar
Aslında en önemlileri; Kuzey Amerika'ya ait bir meyve ağacının meyvesi olan 'chokeberry' ve 'elderberry' (mürver ağacı) meyvesidir
Bu meyvelerle hiç karşılaşmadığınıza eminiz çünkü her ikisi de çiğ olarak yenemez
Ama 'süper yiyecek' statülerine sahip olan bu meyvelerin isimlerine, hazır meyve sularının reklamlarında veya meyve suyu, reçel, ekmek gibi 'sağlıklı besinler' diye satılan ürünlerde rastlayabilirsiniz
Alzheimer riskini azaltmak için 'anthocyanin'ler üzerine yapılan çalışmalar henüz başlangıç aşamasında
Ama hiç şüphe yok ki; koyu kırmızı ve mor meyveler, (Özellikle de bu yazıda belirttiklerimiz) bu hastalığa yakalanma riskini azaltmak isteyenler için akıllı seçimler olacaktır
Koyu rengin iyi olduğunu unutmayın
Bu çilek ve frambuaz gibi meyveler için geçerlidir
Eğer bu 'koyu kırmızı ve mor' meyvelerden henüz yeterince almadıysanız, size BİZ hatırlatalım: İlk 'American Idol' Kelly Clarkson'dı!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul