Konu
:
Yök Sınır Koydu.! / 31 Mart
Yalnız Mesajı Göster
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
YÖK sınır koydu
!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurtdışı yükseköğretim diplomalarına lisans düzeyindekilere denklik verilebilmesi için girilebilecek seviye tespit sınavı sayısını üç ile sınırladı
Bugünkü Resmi Gazete'de YÖK'ün, "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği"nde yaptığı değişiklik yayımlanarak yürürlüğe girdi
Değişiklikle, yurtdışından alınan lisans diplomalarının belirli şartları taşımaması durumunda denkliği için yapılan sınava sınır konuldu
Buna göre, lisans diplomasının alındığı yurtdışındaki kurumun uluslar arası veya ikili anlaşmalarla tanınmamış olması ya da eğitimin yapıldığı programın Türkiye'deki benzeri eğitim programına denk olması durumunda yapılan 'seviye tespit sınavı' iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek
Adaylar her iki sınava en fazla üç defa girebilecek, birinci aşama ile ikinci aşama seviye tespit sınavları arasında makul bir süre bırakılacak
Bu sınav ve belgelerin birlikte değerlendirilmesi sonucunda lisans diplomasının denkliği kabul edilenlere denklik belgesi verilecek
Eğitim düzeyi ön lisans düzeyinde olduğu tespit edilenlere ön lisans diploması denklik belgesi verilecek
Bu kişilerden dileyenler Türkiye'de lisans denklik tamamlama programına devam edebilecek
Eğitim düzeyi üniversitelerde sürdürülen bir eğitime denk görülmeyenlerin talepleri reddedilecek ve herhangi bir denklik belgesi verilmeyecek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul