Konu
:
Oss De Basarili Olamayan Ogrencilere Alternatif Bulgaristanda Egitim
Yalnız Mesajı Göster
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türkiye'de gerek üniversitelerin yetersizli
ği gerekse artan nufüs nedeniyle her geçen gün ÖSS sınavında başarılı olmak dahada zorlaşmaktadır
Bu şartlarda Türkiye'ye en yakin yurtdışı eğitim imkanı olarak Bulgaristan'daki üniversitelere olan ilgi son yillarda artmistir
Bununla birlikte YÖK'ünde Bulgaristan üniversitelerine denklik vermesi ve üniversitelerde Bulgarca'nın dışında İngilizce, Fransızca, Almanca gibi dünya üzerinde geçerliliği yüksek olan dillerde eğitim vermeside Bulgaristan'da eğitime ilgiyi yoğunlaştırmıştır
ÖSS şartı aranmaksızın hem Türkiye'de hemde dünyada diploması geçerli olan Bulgaristan üniversitelerinde istediğiniz bölümde lisans eğitimi görebilir, ayrıca Türkiye'de lisans diplomasına sahip kişilerde Bulgaristan üniversitelerinde eğitimlerini yüksek lisansa tamamlayabililer
Türkiye'de önlisans diplomasına sahip kişilerde (2 yıllık yüksekokul mezunları) 6 aylık oryantasyon derslerinde başarılı olduklarında eğitimlerini 4 yıllık bölüm veya mühendisliklerde tamamlayabilirler
Mezun olan ögrencilere verilen diplomalar; ABD, Avrupa, Kanada, Norveç, İsviçre ve Avusturalya'da tanindigi gibi Avrupa Birligi ülkeleri ile Avrupa Birliğine aday ülkelerde ve Türkiye'de "denklik" sinavlarina gerek duyulmaksizin geçerlidir
Ekonomik açıdan Bulgaristan üniversitelerinin harç ücretleri YÖK'ün sınavsız denklik verdiği üniversitelerin arasında en makul olanıdır
Ayrıca Bulgaristan'dayaşam standartlarıda denkliği olan diğer ülkeler ile kıyaslandığında Türkiye dahil daha ucuzdur
Kadir Hasbulut egitim danismani
MSN ADRESİ VE BİR WEB SİTE ADRESİ PAYLAŞMAK YASAKTIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul